avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară

Fratele meu are un baiat de 15 ani dintr.o relatie anterioara. In 2006 a fost dat in judecata pt recunoasterea copiluilui . Dupa in 2008 dat in judecata pt intretinerea copiluilui. Acum e dat iar in judecata pt marirea intretinerii . El locuieste in italia . In 2008 judecatoria a decis 25% din minimul pe economie . Acum vor sa ceara suma de 250 € lunar . A hotarat sa plece in romania pt a fo prezent la jurecatorie . Tin sa precizez ca in certificatul copilului el nu este trecut . Copilul nu poartă numele tatalui doar este recunoscut de acesta .Menționez ca mai are o fetița in prezent cu actuala soție. Ce este de facut in situatia aceasta ? Mulțumesc frumos daca imi veti raspunde .
Cel mai recent răspuns: Blondy_ank , utilizator 14:02, 1 Decembrie 2019
Dacă a recunoscut copilul, înseamnă că, obligatoriu, e trecut pe certificatul de naştere al copilului.Obligaţia de intreţinere o au numai părinţii biologici trecuţi în certificatul de naştere, dacă nu era aşa, nici în 2008 nu se stabilea o pensie de intreţinere.
Fratele trebuie să prezinte în instanţă adeverinţă cu veniturile sale pe ultimele 6 luni şi certificatul de naştere al celui de-al doilea copil.Soţia lui lucrează?Dacă NU lucrează, tot el este intreţinătorul şi a soţiei.
Nu contează numele copilului, nicăieri nu scrie că un copil trebuie să poarte numele tatălui.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2019
Martonze, utilizator
Buna seara, va mulțumesc ca ati raspuns.Da a recunoscut copilul dar in dreptul tatălui este o linie,iar în legătură cu soția nici ea nu lucrează de cand s-a născut fetița ce are anul viitor 2 ani. Imi puteti spune cum ar putea dovedi că nici ea nu lucrează..Sa nu ma înțelegeți greșit..el plătește pensia niciodată nu a zis nu dar acum ei cer o marire si lui ii este greu deoarece e singurul care ii întreține pe toți 3 ( băiatul, fetița si sotia)
Ca să dovedească faptul că soţia nu lucrează, poate duce o adeverinţă de la instituţia financiară similară ANAF-ului din Romania, care să dovedească veniturile inexistente (adică să scrie că d-na...nu este înregistrată cu venituri în perioada..... Cu siguranţă, dacă exustă sentinţă cu plata pensiei alimentare, există şi Certificat de naştere cu numele tatălui trecut pe el, probabil tatăl nu e în posesia noului certificat, dar asta nu prezintă importanţă;fără noul certificat, nici mama copilului nu poate cere mărirea contribuţiei.
În acest proces, nu are importanţă că mama băiatului nu lucrează, se vede clar că băiatul a crescut şi cu contribuţia minimă a tatălui, fiindcă 25% din salariul minim, cca 300 lei azi, dar 150 lei în urmă cu 3 ani, nu ajung nici măcar pentru pâinea şi laptele zilnic necesar hrănirii copilului.
Da nu stiu ce s-a întâmplat în 2008 dar el nu stie de nici un alt certificat decât acela ce are in dreptul tatălui o linie.Copilul este în grija bunicilor iar mama băiatului este in Anglia iar fratele meu in Italia..Ideea este ca el deja ii plătește pe luna 200€ dar acum mai vor inca 50€ pt ca au zis ca băiatul a crescut si nu mai dovedesc cu 200€.Acum 200€ de la tata cu 200€de la mama nu ajung la un copil de 15 de ani?!?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
Blondy_ank, utilizator
Teoretic, 400 euro ar trebui să ajungă pentru un copil de 15 ani, cam la limită, fiindcă în Romania toate s-au acumpit, inclusiv utilităţile. Dacă tatăl demonstrează că are în intreţinere şi fetiţa, limita maximă a pensiei de intreţinere este 1/6 din venitul său net.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa 18 ani vyo vyo Buna seara! Am nevoie de ajutor intr o situatie si va rog mult sa mi raspundeti pentru a sti din timp ce sa fac. Baiatul meu implineste in iulie varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Editzoli Editzoli Buna Ziua. Am o fetita de la un tata fara venit care mai are 3 copii de la alta femeie pentru care plateste pensie alimenrara 500 lei. Cat ar primi fetita mea? ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tata german mir_ella56 mir_ella56 Buna ziua! As dori sa primesc un sfat juridic in urmatoarea situatie: nasterea unui copil in Romania, din mama cetatean roman si tata cetatean ... (vezi toată discuția)