Fratele meu are un baiat de 15 ani dintr.o relatie anterioara. In 2006 a fost dat in judecata pt recunoasterea copiluilui . Dupa in 2008 dat in judecata pt intretinerea copiluilui. Acum e dat iar in judecata pt marirea intretinerii . El locuieste in italia . In 2008 judecatoria a decis 25% din minimul pe economie . Acum vor sa ceara suma de 250 € lunar . A hotarat sa plece in romania pt a fo prezent la jurecatorie . Tin sa precizez ca in certificatul copilului el nu este trecut . Copilul nu poartă numele tatalui doar este recunoscut de acesta .Menționez ca mai are o fetița in prezent cu actuala soție. Ce este de facut in situatia aceasta ? Mulțumesc frumos daca imi veti raspunde .
Dacă a recunoscut copilul, înseamnă că, obligatoriu, e trecut pe certificatul de naştere al copilului.Obligaţia de intreţinere o au numai părinţii biologici trecuţi în certificatul de naştere, dacă nu era aşa, nici în 2008 nu se stabilea o pensie de intreţinere.
Fratele trebuie să prezinte în instanţă adeverinţă cu veniturile sale pe ultimele 6 luni şi certificatul de naştere al celui de-al doilea copil.Soţia lui lucrează?Dacă NU lucrează, tot el este intreţinătorul şi a soţiei.
Nu contează numele copilului, nicăieri nu scrie că un copil trebuie să poarte numele tatălui.
Buna seara, va mulțumesc ca ati raspuns.Da a recunoscut copilul dar in dreptul tatălui este o linie,iar în legătură cu soția nici ea nu lucrează de cand s-a născut fetița ce are anul viitor 2 ani. Imi puteti spune cum ar putea dovedi că nici ea nu lucrează..Sa nu ma înțelegeți greșit..el plătește pensia niciodată nu a zis nu dar acum ei cer o marire si lui ii este greu deoarece e singurul care ii întreține pe toți 3 ( băiatul, fetița si sotia)
Ca să dovedească faptul că soţia nu lucrează, poate duce o adeverinţă de la instituţia financiară similară ANAF-ului din Romania, care să dovedească veniturile inexistente (adică să scrie că d-na...nu este înregistrată cu venituri în perioada..... Cu siguranţă, dacă exustă sentinţă cu plata pensiei alimentare, există şi Certificat de naştere cu numele tatălui trecut pe el, probabil tatăl nu e în posesia noului certificat, dar asta nu prezintă importanţă;fără noul certificat, nici mama copilului nu poate cere mărirea contribuţiei.
În acest proces, nu are importanţă că mama băiatului nu lucrează, se vede clar că băiatul a crescut şi cu contribuţia minimă a tatălui, fiindcă 25% din salariul minim, cca 300 lei azi, dar 150 lei în urmă cu 3 ani, nu ajung nici măcar pentru pâinea şi laptele zilnic necesar hrănirii copilului.
Da nu stiu ce s-a întâmplat în 2008 dar el nu stie de nici un alt certificat decât acela ce are in dreptul tatălui o linie.Copilul este în grija bunicilor iar mama băiatului este in Anglia iar fratele meu in Italia..Ideea este ca el deja ii plătește pe luna 200€ dar acum mai vor inca 50€ pt ca au zis ca băiatul a crescut si nu mai dovedesc cu 200€.Acum 200€ de la tata cu 200€de la mama nu ajung la un copil de 15 de ani?!?
Teoretic, 400 euro ar trebui să ajungă pentru un copil de 15 ani, cam la limită, fiindcă în Romania toate s-au acumpit, inclusiv utilităţile. Dacă tatăl demonstrează că are în intreţinere şi fetiţa, limita maximă a pensiei de intreţinere este 1/6 din venitul său net.
Pensie alimentara
Editzoli
Buna Ziua. Am o fetita de la un tata fara venit care mai are 3 copii de la alta femeie pentru care plateste pensie alimenrara 500 lei. Cat ar primi fetita mea? ... (vezi toată discuția)