avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna Ziua. Am o fetita de la un tata fara venit care mai are 3 copii de la alta femeie pentru care plateste pensie alimenrara 500 lei. Cat ar primi fetita mea? Cum as putea rezolva ca tatal sa nu aiba drept s-o vada fetita?multumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
Editzoli, utilizator
Cel mai recent răspuns: Editzoli , utilizator 11:42, 16 Octombrie 2018
Buna dimineata.
Din ce am inteles, de la trei copii in sus se poate opri pana la jumatate din venitul sau net pentru pensia copiilor care se imparte in mod egal la fiecare in parte...
Spre ex. venit net 1600 lei/ luna.
Jumatate din el, daca nu are si alte popririi, revine copiilor ca pensie alimentara., adica 800 lei
Sa luam cazul de fata, avand 4 copii in intretinere, 3 cu doamna si unul cu dvs., fiecaruia ii revine 200 de lei...
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Cum si de ce sa nu mai vada copilul.daca copilul vrea si parintele la fel nu i puteti impiedica
Copilul are 2 ani, s-ar putea sa-i faca rau copilului.

Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
gi-jane2, moderator
Multumesc, tatal nu lucreaza cu carte de munca, si acum plateste 500 de lei pentru ceilalti 3 copii ai sai.. ar insemna ca ar ramane oare 500 de lei, adica venitul minim de economie, impartit acum la 4 copii?

Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2018
gi-jane2, moderator

Editzoli a scris:

Multumesc, tatal nu lucreaza cu carte de munca, si acum plateste 500 de lei pentru ceilalti 3 copii ai sai.. ar insemna ca ar ramane oare 500 de lei, adica jumate din venitul minim de economie, impartit acum la 4 copii?

Ionut.ion a scris:

Buna dimineata.
Din ce am inteles, de la trei copii in sus se poate opri pana la jumatate din venitul sau net pentru pensia copiilor care se imparte in mod egal la fiecare in parte...
Spre ex. venit net 1600 lei/ luna.
Jumatate din el, daca nu are si alte popririi, revine copiilor ca pensie alimentara., adica 800 lei
Sa luam cazul de fata, avand 4 copii in intretinere, 3 cu doamna si unul cu dvs., fiecaruia ii revine 200 de lei...

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara aelenacristina aelenacristina ce trebuie sora mea sa faca ca sa micsoreze pensia alimentara pe care o plateste fetitei de 7 ani incredintata tatalui,ea ne avand venituri si inca o fetita de ... (vezi toată discuția)
Pot modifica cuantum pensie alimentara stabilita la notar? daca da, se ia si retroactiv?bună ziua. sunt divorțată de 10 ani, la notar, avem un copil ... CTBx CTBx Bună ziua. Sunt divorțată de 10 ani, la notar, avem un copil și casa impreuna. De comun acord am stabilit ca domiciliul copilului va fi la mama, adică la ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara FlorinM2386 FlorinM2386 Buna ziua, Am divortat de curand de sotie la notar. Noi agreasem custodie comuna cu 4 zile la mama si 3 zile la tata. Am stabilit ca la intretinere tatal sa ... (vezi toată discuția)