buna,daca sunt in concediu medical (de exemplu) pana in 20.06.a.c.si CIM pe durata determinata se termina in 15.06.2011,si nu mai vor sa-mi faca un alt contract ,ce se intampla mai departe?, dar daca as declara boala profesionala?
Va rog lamuriti-ma !
In cazul concediului medical, cim va inceta la data expirarii.
Chiar si daca este boala profesionala. In orice situatie, cauza de incetare va prevala fata de cauza de suspndare a cim.
Daca boala profesionala va creat prejudicii grave si, angajatorul va suspenda CIM. el are o obligatie materiala fata de Dv, Dar acest fapt se poate intampla numai daca aveti o dovada certa ca boala este profesionala si nu obisnuita sau din alte motive din nafara serviciului, deasemeni boala a survenit din vina angajatorului si nu a Dv. Deasemeni boala profesionala va lasat unele urmari nevindecabile,,,,angajatorul poate fi obligat la plata de daune cauzate din vina lui..succes.:((
Nici in cazul concediului medical, nici la boala profesionala, nici la graviditate, nici la absente nemotivate, angajatorul nu este obligat sa prelungeasca cim.
In cazul unui accident de munca, precum si in aczul imbolnvirii profesionale, daca au avut loc din vina angajatorului, acesta poate fi obligat la despagubiri (+ amenzi, daca a incalcat legile in domeniu). Dar nu la prelungirea cim.
Mai trebuie spus ca si boala profesionala (ca si accidentele de munca) debuteaza prin concediu medical. Si revenim la faptul ca in concediu medical contractul inceteaza de drpet cand ajunge la termen.
Accident de munca
buratino
sant in concediu medical dar peste 1 saptamana imi expira contractul de munca,angajatorul imi propune sa intru in somaj dar eu as vrea sa imi prelungeasca ... (vezi toată discuția)