avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie detaliat si cerut intr-o intampinare ptr ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie detaliat si cerut intr-o intampinare ptr act. de a obt. vizite copil?

Abia dupa un an de la divort fostul sot a deschis actiunea pentru vizite copil si ma acuza mincinos "ca m-am opus sa-l viziteze si ca l-as fi denigrat ca tata in fata copilului ". Cererea actiunii este redactata de o avocata si are un ton agresiv , ton care nu mi s-a parut firesc . Pentru faptul ca nu ma cunoste av nu cred ca are dreptul sa ma acuze fara sa verifice care este realitatea .
Situatia reala este urmatoarea :
Fostul sot dintotdeauna s-a denigrat printr-o atitudine nepotrivita fata de copil. Divortul a debutat cu alungarea copilului prin blocarea portii apoi, dupa ce mi-a trimis actiunea de div si custodie , mi-a dat o notificare in care cerea mutarea copilului la fostul domiciliu comun. Toate acestea au fost premeditate pentru a nu se afla de faptul ca si-a alungat copilul. Politia nu m-a sustinut iar la plangerea penala pentru alungare si ptr lovituri si alte violente am primit solutia de neincepere a urmaririi penale. Motivul a fost lipsa unui martor la fata locului .Hainele si lucrurile noastre au ramas sechestrate si acum in domicliul comun . Sotul a mintit la politie ca as fi plecat de buna voie cu toate hainele iar cand am facut plangerea pen. ptr furtul de haine politia mi-a dat aceiasi solutie de neincepere a urm. pen. fara sa-mi ceara martori .
Dupa pronuntarea divortului binenteles ca fostul sot a uitat ca ceruse custodia copilului, a uitat definitiv de copil. Si-a vazut de viata lui particulara alaturi de o persoana pe care o cunoscuse cu mult inainte de divort si pe care o mutase in casa dupa ce ne daduse afara pe noi.
Si inainte de pronuntare si dupa ,sotul s-a opus cu rea-credinta la plata pensiei de intret jignindu-ma si umilindu-ma de fiecare data cand il cautam personal sau telefonic (sau prin e-mail) .L-am cautat sa-si vada copilul, sa ne dea hainele , sa-i cer amiabil pensia de intret pana in noiembrie 2010, cand incepuse sa sa raspunda la telef lui mobil ,fata cu care locuia.
In noiembrie 2011 am deschis act de validare si am depus plangerea penala de abandon. Abia acum dupa un an am obtinut pensia de intretinere prin procesul civil de validare poprire. Actiunea penala nu am putut sa o deschid deoarece politistul s-a lasat cumparat si Solutia lui si implicit a parchetului a fost una falsa si anume de" neincepere a urmaririi penale din motivul ca sotul mi-ar fi platit integral suma restanta " Au procedat la fel , nu mi-au cerut martori si au luat de buna minciunile sotului. Nu avea sens sa mai fac contestatie daca dupa fiecare plangere penala pe care am facut-o impotriva sotului ( din momentul in care ne-a dat afara din casa abuziv ) am primit acest gen de solutii date cu indiferenta si incompetenta.
1. Doresc sa fac intampinarea ptr actiunea de vizitare copil si ma intereseaza sa-mi spuneti cum ar fi bine sa procedez pentru a putea scoate in evidenta realitatea si faptele tatalui care nu sunt tocmai potrivite pentru un tata responsabil asa cum doreste sa para. Pot sa povestesc evenimentele importante asa cum procedat aici?
A cerut 4zile de vizita pe luna si jumatate din vacante plus zilele onomastice si de sarbatori.Mi se pare foarte periculos sa stea atatde mult cu copilul ptr ca nu a stat niciodata cu el in 11 ani de zile, fara sa-l jigneasca , umileasca. Ajunseses chiar la blesteme.
2. Pot cere in intampinare sa se tina seama de audierea copilului (de la procesul de custodie) si de cea de la Aut. Tut unde a dat si declaratie chiar daca avea 11 ani ? Pot motiva ca copilul a trecut prin foarte multe socuri si daca tot a fost audiat sa se tina seama de audierile respective ( pe care le pot depune in copie ca proba)
In audierile acestea a povestit foarte mute aspecte :
Cum a fost alungat abuziv.Cum tatal mergea cu noi in vacante dar acolo se separate de noi la plaja si la masa drept ptr care copilul a spus ca nu doreste vacante cu el. A specificat si aspectul ca seara de seara il tinea in frig si intuneric iar cand facea temele incepea sa-I povesteasca despre relatiile lui cu colegele (a vrut sa spuna relatii extraconjugale dar s-a jenat ) pentru a-l deruta la teme. Cum racea frecvent din cauza frigului si conditiilor execrabile din casa in care locuiam ( propriet fostilor socrii), Cum il umilea in prezenta copiilor la scoala,cum il brusca daca refuza copilul sa faca ce-i cerea ,cum
l-au uitat in parc si tatal si bunicul patern.Cand a fost intrebat daca doreste vizite a expirat timpul si atunci judecatoarea a trecut de la sine, ca ar dori aceste vizite.
3. Cate zile de vizita sa cer tinand seama de dorinta copilului ( care refuza sincer sa-l mai vada pe tata) si totusi sa nu se interpreteze ca m-as opune sa-l viziteze.
4. Ce pot cere legal tinand sema de faptele reale ale tatalui si de atitudinea lui fata de copil pentru a nu-i pune in pericol sanatatea copilului care este deja traumatizat de socurile prin care a trecut in ultimul an.
Am acte medicale ce dovedesc ca sanatatea copilului a fost afectata de conditiile improprii de acasa.Am poze cu camera copilului din care se vede clar ca era plina de igrasie si ciuperci care l-au afectat pe copil. Le pot folosi in instanta?
Cum sa rog instanta sa hotareasca ca copilul sa fie vizitat numai in prezenta mea ( deoarece copilul se opune)sau sa dea o hot in care sa se tina seama de toate aceste aspecte?

In baza acestor motive pot obtine ca tatal sa nu aibe drept de vizita ptr copil ?Pot motiva ca nu este un exemplu bun?
Pot spune ca ii poate pune in pericol sanatatea asa cum a facut pana acum?

Va rog frumos, ma puteti ajuta cu un model de intampinare ptr ac tip de actiune ?

Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 21:25, 8 Iunie 2011
Daca tatal solicita sa aiba legaturi personale cu minorul, nu va puteti opune. Indiferent daca dvs considerati ca este un exemplu rau pentru copil, instanta va tine cont de drepturile copilului si nu de solicitarile mamei care se afla in conflict cu tatal.
Ar trebui sa va puneti in postura tatalui si sa incercati sa va imaginati cum ar fi sa vi se refuze dreptul de a avea legaturi persoanle cu minorul.
Prin urmare ar trebui sa adoptati o atitudine rezonabila si cel mult sa solicitati ca minorul sa fie vizitat in prezenta dvs.
problema dvs e complicata, ar trebui sa va sprijine un avocat si la redactarea intampinarii si pe parcursul procesului. si acum, copilul va fi audiat in camera de consiliu. va putea si el sa povesteasca toate astea.
incercati pe cat posibil sa aduceti dovezi in sprijinul afirmatiilor dvs
oricum va prima interesul copilului nu al parintilor lui. chiar daca se va fixa un program de vizita, nu-l va lua nimeni pe copil cu forta, important e ca dvs sa nu va opuneti (ca altfel raspundeti penal pt nerespectarea hot), daca cel mic se opune, tatal nu prea are ce face.
aveti avantajul ca e ceva mai maricel
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
gi-jane2, moderator
Faptul ca ex-sotul prin avocat, spune lucruri neadevarate despre Dvs, aducandu-va si acuzatii nefondate, nu trebuie sa va nelinisteasca.
Acesta este un cliseu, ei se victimizeaza, pentru ca noi, mamele sa parem cele rele.Probabil ca si reciproca e valabila. V-o spun din experienta mea: cand am citit motivatia actiunii chemarii mele in judecata am crezut ca nu vorbeste despre mine, ca este o greseala.
Avocatul meu mi-a explicat ca asa se intampla intr-un proces, fiecare il acuza pe celalalt, cu atat mai mult daca nu trebuie sa si probeze.
Deci asteptati-va sa nu se poarte tocmai frumos cu Dvs, pana la urma sunteti intr-un "razboi".
Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate plati anticipat pensie de intretinere pentru 5 ani? nettie nettie Buna ziua. Am probleme cu fostul sot in sensul ca ma ameninta ca va deschide actiune in care va cere sa plateasca anticipat pensia de intretinere pe o ... (vezi toată discuția)
Acuzatie adusa de fostul sot meryliv meryliv Buna ziua, eu am divortat in 2009, cu custodie unica a minorului acum in varsta de 7 ani. In noiembrie 2010 fostul sot a castigat un program de vizitare al ... (vezi toată discuția)
cerere de custodie exclusiva elena w elena w Buna ziua. Daca fostul sot refuza ca fata sa faca consiliere psihologica dupa divort si efectul acestuia , daca refuza orice fel de comunicare cu mama ... (vezi toată discuția)