avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de custodie exclusiva

Buna ziua. Daca fostul sot refuza ca fata sa faca consiliere psihologica dupa divort si efectul acestuia , daca refuza orice fel de comunicare cu mama copilului legat de copil, daca refuza de a face procura ca sa pot pleca cu fata in vacante, daca instiga copilul impotriva mea si in permanenta implica copilul in discutiile noastre contradictorii, daca nu vrea sa isi plateasca pensia alimentara a copilului decat fortat de politie si executor, daca are apucaturi de a agresa copilul pe motiv ca nu il asculta sau ca " il face de ras ca ii raspunde arogant", daca toate cheltuielile copilului le suport doar eu , scoala, meditatii , rechizite, haine etc, refuza orice comunicare sau implicare in cresterea copilului , am avut si probleme legate de perioada de vacanta la tata in care fata isi facuse un anturaj prost care incepuse sa bea si sa fumeze si desi i-am spus ceea ce se intampla si sa aiba grija de fata acesta refuza sa ma bage in seama, am si dovezi privind aceste probleme la protectia copilului care au insistat ca fata sa fie vazuta de un psiholog iar eu ma lovesc de faptul ca nu vrea sa semneze ca sa poata fi consiliata. Intrebarea mea este daca toate aceste fapte care nu arata interesul suprem al copilului care nu arata ca el face toate aceste actiuni in favoarea copilului ci doar din razbunari si ura as putea cere custodia exclusiva?
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 09:56, 30 Martie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati putea cere insa va folosi foarte putin. program de vizita va avea oricum, pensia tot nu o va plati, copilul nu si l va educa.....poate gasiti modalitati de a influenta comportamentul copilului in sens pozitiv, de a i gasi ocupatii adecvate varstei si abilitatilor....faceti dvs schimbarea si nu asteptati ceva ce cu siguranta nu va veni de la celalalt parinte. Nu ]ncercati sa educati parintele ci copilul !

Asta si incerc sa fac . De asta vreau ca acest copil sa poata face terapie , ca acest copil sa nu mai fie afectat, sa nu mai am piedici si razbunari ca nu imi da procura sa ii fac o bucurie copilului sa fie plimbat sa aiba o copilarie frumoasa. De ce sa depind daca vrea el ca acest copil sa aiba parte de bine in viata ei pt ca tatal considera ca trebuie sa duca un razboi cu mine refuzand binele ei. Foarte bine ca are program de vizita nu as vrea sa o indepartez de tata dar si tatal sa stie ce este bine pt copilul lui nu sa se gandeasca sau sa se foloseasca de fata de a face rau tocmai prin copil.
AV. GABRIELA GERBER a scris:

Ati putea cere insa va folosi foarte putin. program de vizita va avea oricum, pensia tot nu o va plati, copilul nu si l va educa.....poate gasiti modalitati de a influenta comportamentul copilului in sens pozitiv, de a i gasi ocupatii adecvate varstei si abilitatilor....faceti dvs schimbarea si nu asteptati ceva ce cu siguranta nu va veni de la celalalt parinte. Nu ]ncercati sa educati parintele ci copilul !

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Colega Gerbera are dreptate!
In schimb, da, cele arătate de dvs. vă pot ajuta în acțiune ptr custodie exclusiva!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal renunta la legaturile personale cu copilul dar are custodie comuna diutza2012 diutza2012 Buna seara!eu am divorta acum 2 ani, in instata tatal a renuntat la legaturile personale cu copilul insa custodia este comuna este normal asa ceva?Eu acuma ... (vezi toată discuția)
Custodie comună cu înțelegere verbală diferită de cea stabilită la notar, și cu multe probleme pentru minor. as putea sa acționez în instanță pentru custodie exclusivă? roxanavasiliu roxanavasiliu Buna ziua. Am divortat in 2016, dupa nasterea baietelului (in conditiile in care tatal a petrecut toata sarcina si in an din viata copilului in alta tara, fara ... (vezi toată discuția)
Fiica mea abuzata psihic de tatal vitreg floralin floralin buna dimineata.am si eu o problema legata de fica mea din prima casatorie care are 15 ani si de vreo2 ani nu se mai intelege cu actualul tata vitreg cea ce a ... (vezi toată discuția)