avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii persoana cu handicap in intretinere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

persoana cu handicap in intretinere

Buna ziua
Am o persoana care vrea sa se angajeze si are in intretinere un copil cu handicap gr I. Cum o pot incadra in munca? Beneficiaza si de alte drepturi?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: br_nicku , utilizator 22:45, 8 Iunie 2011
din cite cunosc daca respectiva persoana este angajata pe post de asistent sau insotitor al persoanei cu handicap nu poate cumula 2 activitati lucrative, este in logica lucrurilor ca nu poate avea grija de persoana beneficiara cita vreme este la alt serviciu. trebuie sa renunte la contractul de asistent si sa opteze pentru incasarea indemnizatiei sau angajarea unui alt asistent..
persoana care are in ingrijire un copil cu handicap nu beneficiaza de facilitati fiscale, ci numai persoana cu handicap angajata, ceea ce nu este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap costy_generalu costy_generalu Am i intretinere fata mea care a implinit 18 ani si este persoana cu handicap accentuat.dupa 12 ani de gr 1 la majorat au constatat domnii de la comisie ca sa ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Ingrijitor de persoane cu dezabilitati adrianady adrianady Buna seara,am si eu o intrebare: o vecina are pe mama ei bolnava ,batrana, nu mai cunoaste persoane,deci are si o boala psihica,..pleaca de acasa foarte des,se ... (vezi toată discuția)