avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog raspuns urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog raspuns urgent

buna ziua,
poate sa mi raspunda cineva,va rog,daca eu am locuit in casa tatalui meu care a murit acum un an,nu am alta locuinta,am adresa pe buletin unde am locuit cu tatal meu si mama vitrega,am plecat in strainatate un an de zile,si cand m-am intors mama vitrega nu m-a primit in casa.Am succesiune deschisa precum si cerere de reintegrare in casa.Instanta imi va da dreptul sa mai locuiesc in casa tatalui meu,daca am plecat un an de zile?
Cel mai recent răspuns: vali29 , utilizator 18:08, 8 Iunie 2011
Ce inseamna ca ,,aveti succesiune deschisa" ? ati apucat inainte de plecarea in strainatate sa dati declaratie de acceptare a mostenirii? Daca nu ati facut-o, incercati sa divediti ca ati facut macar ceva in legatura cu bunurile succesorale , actiuni din care sa rezulte o acceptare tacita.Ati plecat in strainatate dupa deces? ati fost aici la acel moment? Incercati sa motivati plecarea, poate reusiti o repunere in termenul de optiune succesorala, in caz ca ati pierdut acest termen...
Am succesiunea deschisa prin instanta si acceptarea ei imediat dupa ce tatal meu a murit. la o saptamana.Mi-am ingropat tatal cu toate cheltuielile facute de mine, am ramas fara bani si am plecat in strainatate sa fac bani ca sa repar si apartamentul in care am locuit.Problema e ca mama vitrega nu ma primeste in casa,ea asteapta numai ca instanta sa decida, avocata mea ma sustine.Oare instanta imi da drept prin ordin judecatoresc sa mai locuiesc in casa tatalui meu?
Cred ca aveti sanse, intrucat nu ati plecat in ideea de a nu va intoarce, ati locuit in acea casa , avand si domiciliul acolo, nu aveti alta locuinta iar inchirierea unei locuinte v-ar crea costuri suplimentare.Avocata dvs. va sustine , in ce sens? Este si firesc sa va sustina, ca de aceea o platiti, important este si sa va sfatuiasca la obiect.Pana la judecarea fondului ati putea solicita , ca masura vremelnica, reintgrarea in spatiu.
va multumesc tare mult pentru raspuns.Am spus ca avocata noastra ne sustine pentru ca ea m-a indrumat sa fac cerere pentru reintegrare in spatiu si ea a spus judecatoarei la primul termen de judecata pentru reintegrare, ca eu stau de 5 luni in gazde si pe unde apuc,ca nu am unde sa stau,insa mama vitrega nu s-a prezentat la acest termen de reintegrare si astfel s-a amanat peste 2 saptamani.Inca o data spun ca ne sustine deoarece am avut un avocat(bine inteles platit) inainte pe care l-am schimbat pentru ca nu ne apara deloc chiar imi zicea ca nu vrea sa ii complicam dosarul adica daca eu intru in casa pot apare scandaluri,nu vrea sa se ocupe decat de succesiune si partaj.Credeti ca la urmatorul termen de judecata pentru reintegrare imi va cere martori ca am stat acolo sau mamei vitrege ii va cere explicatii de ce nu mi da voie sa locuiesc acolo?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in spatiu locativ vali29 vali29 buna ziua,va rog sa-mi dati un raspuns clar daca se poate,eu sunt in proces de succesiune,dupa ce tatal bun a murit acum un an , parata fiind mama ... (vezi toată discuția)
mama vitrega nu ma lasa sa intru in casa rotarualin rotarualin buna seara as vrea sa ma ajutati cu o problema : tatal meu a murit acum ceva timp , impreuna cu mama vitrega in timpul casatoriei tata a cumparat un ... (vezi toată discuția)
Succesiune Anna_b Anna_b Buna ziua, Tatal meu a decedat cu ceva timp in urma am facut succesiunea dupa el si am mostenit 1/4 din casa ... acum cateva saptamani a murit si mama ... (vezi toată discuția)