am lucrat ca bucatar timp de 6 luni la un restaurant;
Cand am cerut concediu de odihna am fost amenintat ca o sa fiu dat afara si mi s-a spus ca nu am dreptul ca nu vrea sa-mi dea. Eu am semnat un contract de munca in feb. anul curent, iar pe data de 15 mai patronul m-a dat afara fara sa respecte dreptul la preaviz, fara sa-mi plateasca concediul si salarul pe ultima luna.
Am facut plangere la ITM si dupa controlul efectuat mi s-a spus sa ma adresez instantei pt recuperarea drepturilor salariale.
Mentionez ca nu am semnat nici un document in lunile lucrate la primirea salariului.
Doresc sa stiu daca imi pot recupera banii in intregime , eu avand salariul de 1400 Ron iar in acte era trecut 800 ron.
In aceiasi situatie se afla inca 2 colegi ai mei care au fost dati afara in aceleasi conditii (si ei au facut plangere la ITM)
Multumesc pentru raspunsuri!
Iti vei recupera cu siguranta banii din CIM. Poti recupera si banii platiti "la negru" daca poti dovedi ca intre tine si angajator a existat o astfel de intelegere si poti dovedi cuantumul. Pe cale de consecinta poti solicita obligarea angajatorului si la plata "darilor catre stat" la nivelul salariului real. Poti de asemenea sa ceri banii pe concediu de odihna. Din cele expuse sumar poti actiona in mai multe directii cu sanse sigure de succes.
Succes.