avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Il pot da in judecata pe fostul patron? Recuperare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Il pot da in judecata pe fostul patron? Recuperare salarii neplatite+concediu de odihna? Va rog ?

In luna mai 2011
In urma unor neintelegeri cu patronul,mai precis am aflat ca imi facuse contract de munca pentru 4 ore/zii Am fost instiintataca mi sa desfacut contractul de munca.Dar nu de patron ci de la Inspectia muncii la care apelasem. De la Inspectia muncii am aflat ca contractul de munca pentru 4ore/ zi. Am decis sai fac plingere penala pentru fals si uz de fals ,, Ancheta in desfasurare la politie " Vreau totusi sa-mi recuperez salariu pentru 2 luni neplatite cit si banii pentru concediu de odihna neefectuat.Patronul in CIM semnat numai de el a scris 4 ore/zi cu un salariu brut 400 lei. Eu in realitate primeam in mana 1400 lei. Nu exista state de plata nu exista martori. INTREBARE ?
ACUM IL POT DA IN JUDECATA SAI CER BANII ?
Cum si cat sai cer 400 lei/luna cat scria in contractul mincinos si fals ? Sau 1400 lei cit primeam in mana ? Pot dupa 10 luni sal dau in judecata? -Eu acum 30 zile am facut o notificare prin posta.
Am trimis i pe adresa =sediul firmei care nu afost ridicata de patron Si am mai trimis si pe adresa punctului de lucru ( restaurant ) aceasta a fost primita,Am comfirmarea de primire. Ce trebuie sa fac ? Cineva imi spune sa cer banii pentru acele 2 luni.Alte persoane avocat imi spune sai cer plata la zii. Cum si ce trebuie.Nu vreau sa devin eu acuzata si nici sa... Vreau sa fie legal
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 09:00, 7 Martie 2012
Sansele intr-un proces depind de cum reusiti sa dovediti ca ati lucrat 2 luni, program normal, si de cum veti dovedi salariul de 1400 de lei pe care il pretindeti.

Il puteti da in termen de 3 ani de la data cand trebuia sa va fi platit salariul. Deci timp este ... Cu dovezile cred ca aveti o problema, din pacate.
Eu initial am semnat un contract de munca pentru 8 ore/zicare l-am dat angajatorului sal inregistreze la itm in anul 2009. Angajatorul A facut pe ascuns un alt contract de munca ,pe care el sau contabila la semnat in locul meu. si pe care la inregistrat la itm,dar cu 4 ore /zi si un salariu de 400 lei/luna ( nu cu 1400lei/luna) IEu am aflat anul trecut despre magaria patronului.Intamplator am primit de la Alianz tiriac. Un desfasurator pensii private. Din acel desfasurator mi-am dat seama de matrapazlicul facut de patron.Atunci eu am sesizat Inspectia Muncii. cand a auzit ca am facut reclamatie acest patron mi-a desfacut contractul de munca comform art.55 lit.b,c -acordul partilor ,codul muncii. Dar si acesta este semnat numai de el. Eu toate acestea le-am aflat de la inspectia muncii. (SCRIS)
Am incercat sa vorbesc omeneste cu patronul dar am fost injurata si amenintata. Dupa care am facut plingere penala la politie si parchet. A urmat expertiza grafologica a semnaturilor.Sa dovedit ca: Statele de plata sunt semnate de o alta persoana ( Nu de mine ) Sa dovedit ca contractul de munca este semnat de o alta persoana (nu de mine) Sa dovedit ca desfacera contractului de munca comform art.55 lit b (acordul partilor ) nu este semnat de mine si poarta doar semnatura patronului. Nu si a mea ! Acum politia intarzie in a-mi da un raspuns. Politistul de caz mia spus sa mai astept ...
Intradevar nu stiu ce sanse am. Dar nici nu stiu cum voi face... Eu am documentele de la Inspectia muncii in care scria ca au facut controale si ca au gasit oameni care munceau 14 ore/zi. iar in contractul de munca aveau trecut 4 ore/zii. De asemenea scri ca angajatorul nu poate face dovada platii salariilor. Nici pentru 4 ore/ zii. Garda financiara la amendat cu 8000 lei. si iau facut dosar penal. Eu am sa cer politiei rezultatele anchetei dac mi le va da ?? Sau am sa arat instantei civile exact asa cum stau si au stat faptele. ..Nu stiu
Eu sunt fara serviciu de aproape un an... Cu stima poate dati un sfa

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/con...
Doamna, in primul rand imi pare rau de situatia prin care treceti.
Puteti sa dati in judecata angajatorul pentru plata drepturilor salariale din ultimii 3 ani si plata concediului de odihna. (si ramane ca prin expertiza contabila pe care o veti cere in instanta, sa vedeti la ce suma se ridica aceste dretpuri salariale).

Sicer, eu unul as merge pe solicitarea celor 400 lei / luna X 2 (pentru ca ati lucrat in fapt 8 ore).
Va trebuie dovezi ca ati lucrat 8 ore (poate acte semnate de dvs., marturia unor colegi etc.)
In instanta veti cere judecatorului sa solicite relatii de la Grada si politie cu privire la cotrolalele efectuate.
Nu trebuie sa asteptati dupa politie sau alte anchete, procesul se poate demara si castiga cu ce aveti deja.

Daca drepturile salariale ar fi si din 2009, trebuie sa va grabiti putintel cu procesul. Veti putea cere in instanta salariile din urma numai cu privire la ultimii trei ani, calculati in urma de la data depunerii actunii la Tribunal.

Procesul este scutit de taxe de timbru. Daca va puteti permite, un avocat ar fi foare util (va vedea actele pe care le aveti, va sti mai bine cum si cand sa ceara dovezi in instanta).

Ar trebui sa va grabiti cu procesul, nu numai din cauza termenului de 3 ani, ci si pentru ca aveti o sansa ca firma sa ... dispara pana la finalizarea procesului, ceea ce va ingreuna recuperarea efectiva a banilor.

Intrebare: de faptul ca ati fost data afara cand ati aflat - data exacta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vre-o infractiune de fals ? cei de facut ? unde si cui ma adresez? dorudoru dorudoru Sunt o femei in varst de 43 ani,Casatorita cu 2 copii mari Am mari probleme s i nu ma decurc Poate vreti sa ma sfatuiti Eu m-am angajat la acest restaurant ... (vezi toată discuția)
Am depus plingere la politie si parchet,pentru inselaciune,fals si uz de fals. dar nimic. dorudoru dorudoru Am depus plingere la politie si parchet. Am fost chemata am dat o declaratie in detaliu si atat. Politia nu mi-a cerut specimen de semnatura pentru o ... (vezi toată discuția)
Litigiu penal- nu stiu ce sa fac ? exista infactiune ? doderosandro doderosandro Eu m-am angajat pe data de 15.05.2009. Mereu intrebam patronul daca mi-a facut contract de munca. Acesta imi spunea ca da. am contract de munca.. Eu spuneam ... (vezi toată discuția)