avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impunere taxa activitatea de exploatare(balastiera) de ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impunere taxa activitatea de exploatare(balastiera) de catre autoritatile locale

Buna ziua, as dori sa stiu daca este corect ca autoritatile administratiei locale sa fie abilitate sa solicite taxa pe activitatea de exploatare(balastiera), avand in vedere ca acest teren este in adminstrarea A.N. Apele Romane si pentru care se plateste chirie anuala.

Va multumesc si astept parerile d-voastra.
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 21:03, 8 Iunie 2011
potrivit art.283 alin.2 cod fiscal, autoritatile locale pot institui taxe pentru deţinerea sau utilizarea echipamentelor şi utilajelor destinate obţinerii de venituri care folosesc infrastructura publică locală, pe raza localităţii unde acestea sunt utilizate, precum şi taxe pentru activităţile cu impact asupra mediului înconjurător. procedura de stabilire si incasare a taxei, se aproba prin hotarare de consiliu local.
nu stiu daca este corect, dar pare sa fie legal #-o . parerea mea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare utilaje societate la primarie mamon mamon Buna ziua! Am achizitionat,in leasing,3 utilaje :2 stivuitoare si un utilaj JCB-multifunctional. Aceste utilaje sunt folosite in incinta intreprinderii,nu ... (vezi toată discuția)
Natura juridica a veniturilor rezultate dintr-un contract de asociere eagle_free eagle_free Buna ziua! Ce parere aveti despre un contract de asociere incheiat intre o institutie publica si un privat? Considerati ca [u][b]veniturile[/b][/u] ... (vezi toată discuția)
Impozit scuter(moped) Danyel77 Danyel77 va rog sa-mi spunetii si mie cum sa formulez o contestatie la primarie deoarece nu am platit taxa de inregistrare anuala de 50 ron pe care o percepe primaria ... (vezi toată discuția)