avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Trebuie sa solicit acordul autorului pentru a selecta ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Trebuie sa solicit acordul autorului pentru a selecta anumite fragmente care sunt publicate intr-o opera de 12 volume?

Va rog sa-mi spuneti daca, dintr-o serie de 12 volume, fac o selectie subiectiva de maxime si sentinte ce incap intr-un singur volum, trebuie sa cer copyright-ul pentru publicare? (Exista o mostenitoare a traducatorului).
Daca raspunsul e afirmativ, cum pot da de aceasta persoana?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 01:30, 9 Iunie 2011
Va trebuie acordul detinatorului drepturilor patrimoniale de autor, acestea expira la 70 de ani de la moartea traducatorului. Contactati editura respectiva si de acolo va descurcati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright digitizare (scanare) cãrþi vechi drcretoiu drcretoiu Am în minte (şi în biblioteca personala) câteva cărţi, mai vechi, care mi-au plăcut în copilărie. Mă gândeam să le scanez şi să le pun undeva pe ... (vezi toată discuția)
Care lege vorbeste despre prescrierea obligatiilor dintr-un contract pt drepturi de autor Pulbere-de-stele Pulbere-de-stele Intre anii 2006-2008 am facut doua traduceri de carte pentru o editura, pe contracte de drepturi de autor. Nu am fost platita conform obligatiilor ... (vezi toată discuția)
Lege copyright matacuta ioana matacuta ioana Cum pot sti daca o carte -ebook- postata mai este sub incidenta drepturilor de autor? Unele site-uri, de obicei americane precizeaza ca o anumita lucrare nu ... (vezi toată discuția)