avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale numirea administrator srl - este necesar acordul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

numirea administrator srl - este necesar acordul asociatului 5%?

ma confrunt cu urmatoarea situatie:
SRL, sint asociat 95%, impreuna cu un alt asociat 5% (ramas dupa ce alti doi asociati au iesit mai demult,).
Sint si unic administrator si vreau sa fac diverse modificari: sa schimb sediul si sa numesc un nou administrator.
am intrebat la registrul com. si mi s-a spus ca trebuie neaparat modificat actul constitutiv si este necesara semnatura asoc.5%.
Problema mea este ca 5% este plecat din tara, de ceva vreme, nu stiu cind se va intoarce, nu am cum sa-l gasesc.
Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 20:03, 8 Iunie 2011
Te uiti fain frumos in actul constitutiv si vezi matale ce scrie la AGA - care este organul suprem de conducere. Daca hotararile se iau cu majoritate esti salvat, nu-ti trebuie decat dovada ca l-ai convocat pe 5% la AGA, daca desteptul care ti-a facut firma a trecut ca hot se iau cu unanimitate ai belit belingherul, pt ca orice rahat de hot luat in AGA trebuie luat cu 5%.
dupa parerea mea trebuie sa faceti urmatoarele-convocati AGA-trebuie de 2 ori-la intervale de 10-15 zile,trimitind pe adresa lui 5%,dupa care mentionand in procesul verbal faptul ca el nu s-a prezentat,puteti lua deciziile de unul singur,cel putin asa am procedat eu la indemnul avocatilor mei.
va multumesc, dar nu cu AGA am eu probleme, nu am nevoie de el pt. decizii pt ca am modificat actul constitutiv mai demult cum ca eu pot lua orice decizie si semna orice pt.firma in numele lui .
Incurcatura este ca trebuie sa fac din nou act aditional la actul constitutiv iar la Registru si mi se spune ca fara semnatura lui (a tuturor asociatilor) nu se poate , nu este valabil acordul lui pe care l-am pomenit inainte, trebuie sa semneze el in carne si oase. Oricum el este de acord sa iasa din firma, dar pina il voi se va intoarce si daca..., ce fac, ramin cu firma blocata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale fara semnare aga wwitza wwitza Buna ziua. Am urmatorul caz: o societate comerciala cu trei asociati( x are 50%, y 40% si z 10%). X si Z sunt si administratori (unul fara altul, cf act ... (vezi toată discuția)
Probleme cu actionarul minoritar al unei societati pe actiuni etta etta Suntem o societate pe actiuni si avem probleme cu unul dintre actionarii minoritari. Am facut modificari la actul constitutiv al societatii si pentru a ... (vezi toată discuția)
Hot aga semnata doar de un asociat ContSters56278 ContSters56278 Asociatul care detine 70 % din SRL semneaza o hotarare AGA prin care se hotaraste incetarea activitatii firmei,hotarare pe care care asociatul minoritar nu o ... (vezi toată discuția)