avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme cu actionarul minoritar al unei societati pe ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme cu actionarul minoritar al unei societati pe actiuni

Suntem o societate pe actiuni si avem probleme cu unul dintre actionarii minoritari. Am facut modificari la actul constitutiv al societatii si pentru a inregistra acest act la Registrul Comertului este nevoie de semnatura tuturor actionarilor. Unul dintre actionarii minoritari refuza sa vina sa semneze actul constitutiv actualizat. Actul constitutiv actualizat ne este necesar ulterior pentru obtinerea unor licente, autorizatii. Intr-un fel, acest actionar tergiverseaza desfasurarea in conditii normale a activitatii. Cum putem prpceda in acest caz? Il putem actiona in instanta pentru prejudiciile create societatii? Ce parere aveti?
De cînd se cere, pentru SA, acordul tuturor acţionarilor pentru modificarea actului constitutiv? Prevede statutul societăţii aşa ceva?

Convocati AGA, respectati conditiile de convocare si publicitate prevazute de L. 31/1990 si actul constitutiv al societatii. Daca nu sunt prevederi contrare in actul constitutiv cu 75% din voturi puteti lua orice hotarare, fie ia AGA ordinara sau extraordinara.
Actul constitutiv actualizat e o formalitate si se semneaza numai de administrator. Nu inteleg de unde cerinta asta a semnaturii tuturor...
Actul constitutiv actualizat ,, actualizeaza" anumite modificari si nu poate fi semnat de administrator, decat cu imputernicirea acestuia data prin hot. AG.A.
Actul constitutiv actualizat nu produce niciun efect juridic, ci doar cel initial plus toate modificarile inregistrate la RC. Tocmai de aceea nici nu e supus vreunui control la registru, se verifica doar daca exista, nu ce contine. Asociatii si-au facut treaba cand au decis modificarea, incorporarea ei in actul constitutiv actualizat nu e o treaba pentru asociati si nu le angajeaza raspunderea in vreun fel, asa incat poate fi incadrata in administrarea societatii pe care o fara administratorul. Parerea mea!

Alte discuții în legătură

Este obligatorie semnarea de catre toti actionarii a actului constitutiv actualizat la schimbarea formei juridice din sa in srl? ddorel_58 ddorel_58 Buna tuturor, Printr-o hotarare extraordinara a actionarilor s-a hotarat cu majoritate de voturi schimbarea formei juridice a societatii, din SA in SRL si s-a ... (vezi toată discuția)
Greseala in actul constitutiv actualizat ririana ririana ma confrunt cu urmatoarea problema: am actualizat actul constitutiv in urma unor modificari aduse acestuia, dar....avocatul mi-a spus ca in vechiul act ... (vezi toată discuția)
Modificare act constitutiv srl crysenc crysenc Buna ziua, am si eu o intrebare legata de modificarea unui act consitutiv al unui SRL care are 30 de asociati. In primul rand doresc sa precizez ca ... (vezi toată discuția)