avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale greseala in actul constitutiv actualizat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

greseala in actul constitutiv actualizat

ma confrunt cu urmatoarea problema: am actualizat actul constitutiv in urma unor modificari aduse acestuia, dar....avocatul mi-a spus ca in vechiul act constitutiv partea sociala este de 30 ron si este gresit. in conceptia acestuia trebuia sa fie musai de 10 ron. eu stiam ca 10 ron e limita minima, dar nu m-am contrazis cu acesta. pentru ca il platisem iar eu tocmai plecam in delegatie, l-am imputernicit sa faca toate demersurile. astfel a facut dlui si hotararea aga pe care eu am semnat-o ca primarul fara sa vad ca nu facuse si modificarea structurii capitalului social. DAR, in actul constitutiv actualizat a modificat pur si simplu partea sociala de la 30 ron / parte la 10 ron / parte.

ulterior am citit legea si am vazut ca nu era gresit 30 ron si am fost la ONRC sa cer un istoric. acolo.....surpriza: structura capitalului este aceiasi , de 30 ron / parte sociala (si asta pt ca in hotararea asociatilor nu figureaza nici o modificare) , dar actul constitutiv actualizat este cu 10 ron /parte. nu stiu cum sa repar acum aceasta greseala.

in curand urmeaza sa fac alte modificari la firma si daca ma poate ajuta cineva de aici cu un sfat cum sa corectez greseala.

va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ririana , utilizator 10:40, 26 Septembrie 2009
ririana a scris:
structura capitalului este aceiasi , de 30 ron / parte sociala (si asta pt ca in hotararea asociatilor nu figureaza nici o modificare)

Asta conteaza! Fata de terti produce efect hotararea AGA, care se si publica in Monitorul Oficial, iar nu actul const. actualizat. O sa reparati greseala la urmatoarea inregistrare, sau puteti sa depuneti pur si simplu alt act constitutiv actualizat.
va multumesc foarte mult pentru ajutor. eram foarte ingrijorata pentru ca o doamna de la informatii de la ONRC mi-a spus ca nu a mai auzit de asa prostie pana acum si m-a sfatuit sa fac asa cum cred eu ca e mai bine ....

as mai avea o rugaminte. primul avocat care mi-a intocmit actul constitutiv a pus semnatura si stampila pe acesta, dar ultimul (cel care a facut greseala) mi-a spus ca nu trebuie semnatura lui , ca e sub semnatura privata. dar, totodata, dlui mi-a dat un alt model de act constitutiv, care nu arata perfect ca si primul eventual doar cu modificarile aduse prin hot aga. si atunci ma intreb: actul constitutiv poate fi modificat (ca si continut)? nu ar trebuie sa fie identic cu cel dinainte , doar modificarile sa faca diferenta ?

va multumesc anticipat.
Ba ar trebui sa fie identic (nu ca formatare, ci ca substanta). Orice modificari (inclusiv renumerotare, titluri, etc) tb aprobata in AGA.
in cazul acesta , nu mai stiu ce sa fac. am crezut ca daca platesc si eu avocat scap de alergatura si dureri de cap , dar vad ca mai rau m-a incurcat. nu vreu sa jignesc pe nimeni, ma refer exclusiv la acel avocat care face parte si dintr-o firma cu ale carei site-uri e plin internetul.

sunt debusolata. urmatorul act actualizat il voi face exact cum era primul pe care si-a pus semnatura acea avocata si foi modifica doar ce trebuie conform hot aga.

va multumesc inca odata foarte mult.
Cred ca ar trebui sa ii cereti niste explicatii si confruntarea cu ce s-a decis prin hotarare. Poate totusi a avut un motiv...

Alte discuții în legătură

Transmitere si cesinarea unei societati de la 2 asociati la altii 2 alex-liviu alex-liviu Am incheiat un act aditonal la notariat pentru transmiterea socitatii si cesinarea contracost a capitalului social a s.c. pe care am adminirtrat-o impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv actualizat adriana.ivascu adriana.ivascu In ultimul timp am observat ca practica de la Registru Comertului (x judet) e sa ceara act constitutiv actualizat pentru orice modificare la statut.As vrea sa ... (vezi toată discuția)