buna ziua..mi`am facut abonament la cosmote anul trecut iar din octombrie nu am mai putut sa il platesc..de ceva timp ma suna cei de le eosksi si imi izc k daca nu le platesc pana vineri contractul va fi trimis mai departe unei companii juridice..suma este sub 1000lei..ce mi se poate intampla? va rog sa imi raspundeti..mentionez k nu am nici salariu si nimic altceva trecut pe numele meu
In general,aceste contracte se incheie pe o perioada de 12 sau 24 luni.Renuntarea la aceste contracte inainte de termen nu implica penalitati ci doar plata abonamentului pana la expirarea contractului.In cazul dvs,daca ati facut contract pe 24 luni si ati platit numai 6 luni,mai aveti de platit 18 luni contractuale indiferent ca mentineti sau renuntati la serviciile lor.Mai mult ca sigur dvs ati luat si un telefon la oferta.Diferenta de pret dintre aparatul vandut la liber si pretul platit de catre dvs a fost suportat de catre compania de telefonie mobila.Deci la cele 18 luni de plata a abonamentului mai aveti de platit si aceasta diferenta.In caz de neplata compania de telefonie mobila va apela la o companie specializata de recuperare a datoriilor de acest gen si veti plati nu numai catre compania de telefonie mobila dar veti plati si comisioanele,somatiile sau demersurile pt instanta.Nu cred ca puteti scapa de aceasta datorie.Sfatul meu este sa o platiti cat mai repede caci intr-un an ea s-ar putea tripla.
Normal ar fi sa incercati sa obtineti o amanare,dar nu cred ca veti reusi deoarece au trecut 8 luni in care ei v-au tot amanat.In general,dupa trimiterea dosarului companiei de recuperare a datoriei,mai dureaza cam 1 luna pana primiti somatie de la acestia pt achitarea sumei la care,pt inceput,se va adauga un comision modic al lor.Parerea mea este ca pana vineri sa le achitati cel putin jumatate din suma restanta direct la cosmote pt a dovedi buna-credinta,urmand sa discutati cu ei despre esalonarea celeilalte jumatati.