buna ziua as vrea sa stiu daca societatea [editat de admin] poate sa ma actioneze in istanta si ce ar putea sa-mi faca daca nu am mai platit abonamentul?si daca pot rezilia contractul chiar daca in contract scrie ca trebuie sa platesc o taxa de reziliere plus contravaloarea la abonament pe o perioada de 1 an!multumesc
Va poate actiona in instanta deoarece aveti incheiat cu ei un contract pe o perioada delimitata in timp.Nu cred ca exista in contractul dvs o taxa de reziliere,dar,mai mult ca sigur,este vb de o suma de bani care reprezinta diferenta dintre pretul real si pretul subventionat al telefonului pe care dvs l-ati cumparat la incheierea contractului.In general clauzele de reziliere ale contractelor de servicii cu operatorii de telefonie mobila se rezuma la plata integrala a abonamentului contractat pana la expirarea termenului contractului.Ei va pot actiona in instanta pt a recupera creanta,iar procedura este urmatoarea:
1.La o restanta mare de neplata a contractului creanta este inaintata unei firme autorizate de recuperare.
2.Aceasta firma va trimite cateva somatii de plata,adaugand la suma preexistenta si comisionul lor.
3.Firma respectiva va actioneaza in instanta daca refuzati sa platiti si dupa ce ati fost somat si,pana la capat,ati putea ajunge cu o datorie de 5-6 ori mai mare decat cea pe care o aveti in prezent.
Sfatul meu este sa achitati restantele,sa platiti sumele aferente pana la incheierea contractului si sa cereti suspendarea nr.
Abonament vodafone
hobit
Buna seara.
Sunt student si cred ca am o problema la care va rog sa ma sfatuiti cum sa o rezolv si care sunt consecintele juridice. Pe scurt in ianuarie ... (vezi toată discuția)