avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... abonament vodafone
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

abonament vodafone

Buna seara.

Sunt student si cred ca am o problema la care va rog sa ma sfatuiti cum sa o rezolv si care sunt consecintele juridice. Pe scurt in ianuarie 2011 am incheiat un abonament la vodafone pe baza unui job pe care in prezent l-am pierdut, implicit si veniturile si sunt restant cu cateva facturi, iar astazi mi-au reziliat contractul. Din ce am citit in contract sunt pasibil sa platesc taxa de reziliera care ajunge in final la aproximativ 2600 ron, bani pe care nu-i am si nu cred ca o sa-i am prea curand. Va rog sfatuiti-ma la ce sa ma astept din punct de vedere juridic in ideea ca sunt student si nu am niciun venit.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 11:26, 5 Iulie 2011
eventual la o cerere de chemare in judecata
Taxa de reziliere este in principiu abuziva. Ce veti plati va fi abonamentul pana la sfarsitul contractului plus eventuale despagubiri care insa trebuiesc justificate. De exemplu avocat sau executor judecatoresc, sau daca ati primit telefonul subventionat etc. Alte lucruri nu vi se pot baga in factura. La un abonament de 10 Euro pe luna ar insemna cel mult 240 Euro, penalizari nu sunt permise pentru ca nici ei nu va mai furnizeaza serviciile. Nici dobanzi nu sunt permise.
Taxa de reziliere stipulata in contract este de 270 euro la care se adauga abonamentul lunar pt. durata minima adica 1an de abonament, plus penalitati de 0.5%/zi, plus diferenta pt. telefon subventionat.

Multumesc de sfaturi!
In aceasta forma “taxa de reziliere” este abuziva si va putea fi contestata, chiar daca ati fost de acord prin semnarea contractului.

Calculati intai asa orientativ cat ati avea de platit restul abonamentului, inclusiv ce nu ati platit anterior rezilierii cu dobanzile sau penalitatile aferente doar platilor neefectuate. Fara alte penalitati.Daca valoarea este mai mare decat valoarea ce rezulta din expunerea d-voastra, atunci este de recomandat sa o platiti.

Totusi prestatorul are dreptul la daune de interese, intrucat d-voastra ati fost cel ce nu si-a executat obligatiile.
Astfel prestatorul poate justifica orice dauna pana la valoarea abonamentului pe intreaga durata ce a mai ramas din contract. Adica poate fi pentru 5 luni sau pentru 23 luni, nu doar asa aleator pe 1 an.
La fel pentru telefonul subventionat fie platiti pretul de piata al telefonului, fie platiti doar o chirie pentru durata de folosinta.
Penalizarile/dobanzile se pot aplica doar cel mult pentru sumele ce trebuia sa le platiti si pentru care sunteti in intarziere. Pentru restul abonamentului nu mai trebuie sa platiti.

Faceti aceasta comparatie intre cele 2 sume de plata.
Oricum o intoarceti, tot veti fi obligat sa platiti, dumneavoastra sunteti vinovat de situatie. Si eventual mai apar costuri suplimentare cu avocati, firme recuperatoare de creante, etc.
Incercati intai sa negociati cu prestatorul pentru a ajunge sa platiti despagubirile la un nivel real, justificabil si nu asa cum este in contract.

Inteleg ca situatia d-voastra este grea, dar urmarile pot sa va ingreuneze situatia si mai mult.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract cosmote legea 161/2010 rbarbulescu rbarbulescu Buna ziua, In anul 2008 am facut un abonament la cosmote pe o perioada de 1 an. In anul 2009 am prelungit contractul pe 2 ani iar Cosmote mi-a oferit 50E ... (vezi toată discuția)
Anulare abonament servicii telefonie mobila prin lipsa serviciilor de telefonie florindascalu florindascalu As dori sa-mi dati un sfat privind inchiderea unui abonament de telefonie mobila intrucat societatea respectiva nu-mi ofera serviciile pentru care platesc. In ... (vezi toată discuția)
Servicii maisa maisa Va multumesc daca imi dati un raspuns la urmatoarea problema; am solicitat rezilierea unilaterala a contractului conform art 7.1 si 7.1.1(vanzare imobil) cu ... (vezi toată discuția)