avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Anulare abonament servicii telefonie mobila prin lipsa ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Anulare abonament servicii telefonie mobila prin lipsa serviciilor de telefonie

As dori sa-mi dati un sfat privind inchiderea unui abonament de telefonie mobila intrucat societatea respectiva nu-mi ofera serviciile pentru care platesc. In cazul rezilierii contractului mi se impun taxe de reziliere in sum a de 800 lei/SIM activat. Le-am solicitat teste de semnal si s-a confirmat lipsa semnalului la punctul de lucru. Mi-au spus ca pot monta o antena la punctul de lucru, ceea ce ar insemna prelungirea abonamentului cu inca 12 luni, ceea ce ma face sclav pentru 3 ani. Cum as putea scapa de ei fara sa platesc aceste despagubiri care s-ar ridica la o valoare de 6400 lei.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:13, 6 Iulie 2011
Deuneti o sesizare la OPC, intrucat chiar este abuziva clauza, prin care sunteti obligati la ataxa de reziliere in situatia in care cealalta parte nu-si indeplineste obligatia corelativa de furnizare a serviciilor. Puteti atasa si dovada ca nu exista semnat...( masuratorile efectuate)
Apoi solicitati in instanta rezilierea contractului , fara aplicarea clauzei abuzive a despagubirilor.
Daca sunteti persoana juridica atunci OPC nu poate face nimic.

Daca s-a constatat intr-adevar lipsa de semnal, atunci inseamna ca partea nu isi executa din culpa obligatiile.
In aceste cazuri notificati societatea ca este obligata saisi indeplineasca obligatiile din contract.
Dati-le termen sa remedieze situatia (ca. 15 zile)
Propuneti eventual o reducere a pretului, corespunzatoare serviciului oferit.
Amenitati cu rezilierea/rezolutionarea/ cererea de incheiere a contractului si solicitarea de daune.
Potrivit codului civil art.1021 aveti acest drept.
Daca furnizorul nu este de acord atunci avocat si tot tacamul.
D-voastra nu veti plati nici o penalizare pentru ca ati cerut rezilierea/incetarea contractului, intrucat este vina parti care nu si-a indeplinit contractul.

Adica ei nu presteaza obligatia dar d-voastra trebuie sa platiti. Si daca indrazniti sa va cereti dreptul conferit de lege isi bat joc de d-voastra si tot ei pretind daune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze abuzive in contract abonament telefonie ContSters159316 ContSters159316 [b] stimati colegi, am urmatoarea situatie :\ persoana juridica are contract abonament cu firma de telefonie pentru un nr de 100 numere si dorim ... (vezi toată discuția)
Abonament vodafone hobit hobit Buna seara. Sunt student si cred ca am o problema la care va rog sa ma sfatuiti cum sa o rezolv si care sunt consecintele juridice. Pe scurt in ianuarie ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract servicii romtelecom Corina40 Corina40 Am fost posesoarea unui contract de furnizare servicii de telefonie, televiziune si internet cu Romtelecom. Am solicitat rezilierea contractului renuntand ... (vezi toată discuția)