As dori sa-mi dati un sfat privind inchiderea unui abonament de telefonie mobila intrucat societatea respectiva nu-mi ofera serviciile pentru care platesc. In cazul rezilierii contractului mi se impun taxe de reziliere in sum a de 800 lei/SIM activat. Le-am solicitat teste de semnal si s-a confirmat lipsa semnalului la punctul de lucru. Mi-au spus ca pot monta o antena la punctul de lucru, ceea ce ar insemna prelungirea abonamentului cu inca 12 luni, ceea ce ma face sclav pentru 3 ani. Cum as putea scapa de ei fara sa platesc aceste despagubiri care s-ar ridica la o valoare de 6400 lei.
Deuneti o sesizare la OPC, intrucat chiar este abuziva clauza, prin care sunteti obligati la ataxa de reziliere in situatia in care cealalta parte nu-si indeplineste obligatia corelativa de furnizare a serviciilor. Puteti atasa si dovada ca nu exista semnat...( masuratorile efectuate)
Apoi solicitati in instanta rezilierea contractului , fara aplicarea clauzei abuzive a despagubirilor.
Daca sunteti persoana juridica atunci OPC nu poate face nimic.
Daca s-a constatat intr-adevar lipsa de semnal, atunci inseamna ca partea nu isi executa din culpa obligatiile.
In aceste cazuri notificati societatea ca este obligata saisi indeplineasca obligatiile din contract.
Dati-le termen sa remedieze situatia (ca. 15 zile)
Propuneti eventual o reducere a pretului, corespunzatoare serviciului oferit.
Amenitati cu rezilierea/rezolutionarea/ cererea de incheiere a contractului si solicitarea de daune.
Potrivit codului civil art.1021 aveti acest drept.
Daca furnizorul nu este de acord atunci avocat si tot tacamul.
D-voastra nu veti plati nici o penalizare pentru ca ati cerut rezilierea/incetarea contractului, intrucat este vina parti care nu si-a indeplinit contractul.
Adica ei nu presteaza obligatia dar d-voastra trebuie sa platiti. Si daca indrazniti sa va cereti dreptul conferit de lege isi bat joc de d-voastra si tot ei pretind daune?
Abonament vodafone
hobit
Buna seara.
Sunt student si cred ca am o problema la care va rog sa ma sfatuiti cum sa o rezolv si care sunt consecintele juridice. Pe scurt in ianuarie ... (vezi toată discuția)