avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract telefon fix
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract telefon fix

in anul 2005 am avut contract pentru telefon fix cu o firma iar in anul 2007 am incercat de mai multe ori sa depun la ei cerere reziliere, care, nu mi-au primit-o, sumele au fost achitate la zi dar nu am mai vorbit si mi-am scos telefonul. De la finele lui 2011 pana acum am primit cateva adrese de la o firma de recuperari in care zice ca trebuie sa platesc suma de cca. 450 ron formata din 90,32 debit principal, 24 ron recalculare penalizari si 340 ron taxa reziliere contract. De la recuperatori am primit decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca si alta somatie. Intrebarea mea este, dupa expirarea contractului nu trebuia sa ma notifice in scris cu confirmare de primire ca a expirat contractul si am de platit suma de..., sau cand a fost inchis telefonul(la expirarea contractului) sa mi se faca de drept rezilierea deoarece contractul de prestari servicii nu isi are obiectul, respectiv trebuia sa ma notifice cu confirmare de primire atunci cand au cesionat creditul catre firma de recuperatori. Care este temeiul legal pentru a combate aceste nereguli constatate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Februarie 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:43, 4 Februarie 2012
Este bine sa intelegeti de la bun inceput ca termenul de reziliere inseamna a desface un contract, a-l anula, pentru neindeplinirea unei obligatii contractuale stipulate in sarcina uneia dintre parti. Daca Romtelecom a reziliat contractul si va cere penalitati se considera, cel putin din partea lor, ca dvs. nu v-ati mai indeplinit obligatiile din contract, respectiv nu ati mai platit abonamentul.
Verificati daca de la momentul rezilierii contractului / termenul de plata a ultimei facturi si pana la prima somatie au trecut mai mult de 3 ani, chiar si cu o zi. Daca este mai mult de 3 ani creanta s-a prescris, adica nu va mai poate solicita nimeni plata sumei restante sau a oricaror penalitati si taxe suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abonament telefon floraresu floraresu Buna ziua, am avut un abonament in 2009 la care am renuntat fara sa-l reziliez. In 2010 am primit o somatie de plata ( de la recuperatori) si am platit ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante contract zapp sebastian84 sebastian84 Buna seara , In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care contribuie la acest forum sfatuindu-ne. Am si eu o problema cu neachitarea unor facturi ... (vezi toată discuția)