avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Reducere impozit cladire-hotel
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Reducere impozit cladire-hotel

Speta cu care ma confrunt este urmatoarea:
-in luna ianuarie 2010, a fost emisa decizia fiscala privind stabilirea impozitului pe cladiri unei pj. cladirea are destinatie de hotel. decizia fiscala nu a fost contestata
-dupa expirarea termenelor scadente (31.03 si 30.09), datorita faptului ca impozitul nu a fost achitat, a fost emisa somatie si titlu executoriu, care nu au fost contestate in termenul prevazut de lege. nu s-a achitat impozitul nici pana in prezent
-pe tot parcursul anului 2010 nu a fost depusa nicio declaratie privind stabilirea taxei hoteliere, cu toate ca societatea a fost notificata.
-acum, in luna iunie 2011, societatea, depune o cerere prin care solicita in temeiul art.285 alin.2 cod fiscal, reducerea cu 50% a impozitului pe cladiri, motivand ca in anul 2010 societatea nu a desfasurat activitate mai mult de 6 luni.
Care e solutia legala? executarea silita este in desfasurare (s-a intocmit un proces verbal de identificare a bunurilor imobile, in vederea instituirii sechestrului), niciun act de executare nu a fost contestat... intr-adevar, hotelul a fost inchis in anul 2010. deci, din punctul asta de vedere s-ar incadra in art.285.
Oare, sa incetez executarea silita si dupa recalculare sa emit o noua decizie fiscala si sa o iau de la capat?#-o cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: EUGEN BOT , Consultant fiscal 20:55, 10 Iunie 2011
Parerea mea este sa nu incetezi executarea silita, deoarece exista riscul ca pj-ul respectiv sa intre in insolventa, de exemplu, caz in care nu mai intri la creditori garantati (daca desfiintezi sechestrul). Trimiti decizie de impunere rectificativa pe baza noilor documente depuse si continui ecxecutarea silita pana la incasarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata impozit auto Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am primit somatie si titlu executoriu..trebuie sa platesc in 15 zile...si daca nu? cum procedeaza mai departe..cat timp mai dureaza pana la poprire sau ... (vezi toată discuția)
Cerificat fiscal cosmafurca cosmafurca Bună ziua, am şi eu o îmtrebare: vreau sa cumpar o casă iar eu am nevoie de certificatul fiscal de la proprietar. Impozitul pe anul 2016 va trebui platit ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat fiscal denisa04 denisa04 In urma unui control fiscal efectuat pe 5 ani (ianuarie 2005-iunie 2010), la impozitul pe cladiri, unei societati i se aplica cota de 5% la nivelul anului ... (vezi toată discuția)