avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare a c.i.m. abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare a c.i.m. abuziva

Va rog sa mi raspunda si mie cineva la acest subiekt...
Intro buna zi am fost informat verbal de seful meu ka am fost suspendat...pe data de 30 ale luniimai,iar la 4 zile dupa aceasta(in timpul suspendarii) mi a venit akasa o decizie kare ma anuntza ka de pe data de 31mai mi a fost suspendat c.i.m ul si sunt konvokat la sediul firmei in vederea realizarii cercetarii disciplinare pe data de 08 iunie(azi). La cercetarea disciplinare a participat dekt direktorul de zona si ku mine. La aceasta cercetare m i s a cerut sa skriu o nota explikativa in legatura ku un referat pe kare nici makar nu l am vazut k sa l iau la kunostiinta si sa l semnez, iar knd am cerut sa vad réferatul am fost refuzat iar eu n am vrut sa skriu nota explikativa. Ce este de fakt in situatia asta??
Cel mai recent răspuns: Valentin_sandu1969 , utilizator 20:27, 9 Iunie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
@Valentin_sandu: va rog sa scrieti romaneste pe cat posibil. Este foarte greu de urmarit limbajul dvs. cu "k". Dak vb. totzi asha riskm sa nu ne mai intzelegem. Plus K suntem totuSHy pe un forum jurydyK, nu pe mess.

La subiect:
Suspendarea pe durata cercetarii disciplinare este o procedura legala.
Cu o mentiune: daca la cercetarea disciplinara rezulta ca sunteti nevinovat, vi se vor plati retroactiv zilele de suspendare.

In privinta cercetarii disciplinare, se pare ca nu s-a desfasurat legal.
Dvs. trebuia sa fiti informat in invitatie despre obiectul cerecetarii disciplinare, respectiv fapta pentru care sunteti cercetat.
Este bine ca ati refuzat sa dati vreo declaratie.

In continuare, recomandarea mea este sa asteptati sa vedeti ce va face angajatorul. Sunt mai mult optiuni,in functie de cat de departe va merge abuzul.
Fie primiti o decizie de sanctionare (sactiunile pot merge de la avertisment pana la concediere), fie nu primiti nimic (se razgandesc si nu mai continua) etc.
Reveniti cu detalii cand mai primiti ceva, sa va spunem ce sa faceti.

Intre timp, mergeti in continuare la servici si vedeti-va de lucru, pentru a nu putea fi acuzat ulterior de altceva.

Orice decizie de sanctionare disciplinara trebuie sa aiba anumite mentiuni, sa respecte niste termene si proceduri legale. (cautati in forum subiecte similare)
In caz contrar, puteti contesta decizia in 30 de zile de la comunicare la Tribunalul de la domiciliul dvs. Litigiul este scutit de taxe de timbru.

Cat priveste post-ul lui @jurist_clement, poate fi valabil numai daca dvs. lucrati in mediu bugetar. Si nici atunci nu e obligatoriu valabil - cu regret, eu zic ca sunt multe balarii prin post.
multumesc ptr raspuns. Problema este k eu degeaba ma duc la servici ptr ca nu m i se da de lucru(trebuie sa mi distribuie niste bilete pe care trebuie sa le vand si nu m i se dau...)
Ca nu vi se da de lucru nu e o problema, cata vreme sunteti platit.
Primiti salariul daca nu veindeti bilete?
pe perioada suspendarii nu se primeste salariu...numai dupa constatarea nelegalitatzii suspendarii si nevinovatia celui suspendat-aceasta se stabileste prin intelegere intre parti sau hotarare judecatoreasca...alti bani alta distractie...si timp pierdut si stres... :(

Alte discuții în legătură

Probleme cu fostul angajator MihaiCL MihaiCL Anul trecut in februarie am primit o decizie de sanctionare disciplinara constand in reducerea salariului cu 10 % timp de trei luni. Aceste sume au fost ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate tesasuv tesasuv Pot modifica pontajul de lucru pe luna decembrie in sensul de a pune un angajat absent nemotivat in zilele de 24-26 decembrie, sau sunt obligat sa solicit ... (vezi toată discuția)