avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare a c.i.m. abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare a c.i.m. abuziva

Va rog sa mi raspunda si mie cineva la acest subiekt...
Intro buna zi am fost informat verbal de seful meu ka am fost suspendat...pe data de 30 ale luniimai,iar la 4 zile dupa aceasta(in timpul suspendarii) mi a venit akasa o decizie kare ma anuntza ka de pe data de 31mai mi a fost suspendat c.i.m ul si sunt konvokat la sediul firmei in vederea realizarii cercetarii disciplinare pe data de 08 iunie(azi). La cercetarea disciplinare a participat dekt direktorul de zona si ku mine. La aceasta cercetare m i s a cerut sa skriu o nota explikativa in legatura ku un referat pe kare nici makar nu l am vazut k sa l iau la kunostiinta si sa l semnez, iar knd am cerut sa vad réferatul am fost refuzat iar eu n am vrut sa skriu nota explikativa. Ce este de fakt in situatia asta??
Cel mai recent răspuns: Valentin_sandu1969 , utilizator 20:27, 9 Iunie 2011
Aha, suntei inca suspendat... Pana cand? Adica ce scrie in decizia de suspendare?

Cata vreme sunteti suspendat, nu trebuie sa va prezentati la lucru.
suspendarea nu poate fi mai mare de 10 zile(conf. CM)
Partea ambigua ar fi ca nu exista nici un referat kare sa ma invinuiaska de ceva....doh.
Problema este ca nu mai exista sanctiunea supendarii pe durata cercetarii disciplinare ... acest text a fost abrogat prin Legea nr.40/2011 .

Prin urmare, atacati in instanta decizia de sanctionare ... Sancţiunile disciplinare sunt expres prevăzute de lege, enumerarea lor având caracter limitativ
Oricum aveam de gand sa i actionez in instanta, de oarece suspendarea si cercetarea disciplinara sunt puse la cale ptr ca am reclamat la i.t.m. ca nu se respecta c.i.m. ul, iar i.t.m. mi a raspuns sa demonstrez in instantza cele spuse ptr ca ei au verificat si nu scrie in nici un pontaj ca facem ore suplimentare-si nici nu o sa gaseasca la vreo firma pontate orele suplimentare... Aia e...,iata inca o institutzie inutila in tara asta...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu fostul angajator MihaiCL MihaiCL Anul trecut in februarie am primit o decizie de sanctionare disciplinara constand in reducerea salariului cu 10 % timp de trei luni. Aceste sume au fost ... (vezi toată discuția)
Abs nemotivate alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Buna seara, Am urmatoarea problema: un salariat lipseste nemotivat din data de 12.12.2012, vineri 14.12.2012 am primit si inregistrat referatul, cu data de ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate tesasuv tesasuv Pot modifica pontajul de lucru pe luna decembrie in sensul de a pune un angajat absent nemotivat in zilele de 24-26 decembrie, sau sunt obligat sa solicit ... (vezi toată discuția)