avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Drepturi calculare pensie grupa a I-a de munca conform ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Drepturi calculare pensie grupa a I-a de munca conform legii pensiilor 2011

Buna seara,m-am pensionat pe baza legii pensiilor 2011 la 45 de ani ,avand 25 ani si 16 zile vechime in grupa speciala(a I-a) conform deciziei.As dori sa intreb daca in calculul pensiei se regaseste acel 50% marire de fiecare punct pt. grupa a I-a de munca (speciala),sau mi-i se vor calcula la implinirea varstei de 52 de ani, dupa legea veche de iesire la pensie?Mentionez ca am iesit la pensie in martie 20011 din minerit .Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: druje , utilizator 20:55, 21 Iunie 2011
Da, ar fi trebuit sa primiti punctaj suplimentar, potrivit art. 100, lit. b) din Legea nr. 263/2010. Uitati-va la litera G din decizia de pensie, intitulata "Numar de puncte realizate". La pct. 7 gasiti numar puncte suplimentare pentru grupe / conditii de munca. Acolo gasiti sau trebuie sa gasiti numarul de puncte suplimentare.
Buna seara,
Va multumesc f.mult pt.raspuns.
Cu stima,
Bogdan Stefan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare nicu6666 nicu6666 Am primit de la Casa de pensii ALBA decizia de pensionare: -Stagiul total de cotizare realizat_47ani 10luni 5zile -In conditii normale de munca_12ani 8luni ... (vezi toată discuția)
Punct pensie dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Am 33 de ani de munca cotizati , dintre care 6 de gr1 , 20 gr 2 si restul 7 fara grupa , toti in minerit .Comform L 155/2015 stiu ca trebuie sa am ... (vezi toată discuția)
Legea 192 loret loret ptr un barbat care a iesit la pensie in feb.2009 cu un stagiu complet de 32 ani si unul realizat de 45ani 5 luni 6 zile din care; gr 1; 25 ani si 2 luni 15 ... (vezi toată discuția)