avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi si chitante
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi si chitante

buna seara, lucrez intr-o firma si trebuie sa fac facturi pentru clienti si sa tai chitanta pentru personalul care ia avans numerar si-l returneaza la casierie in caz de neutilizare integrala.
pot sa folosesc facturi si chitante cu numar intern sau pretiparite? ce legi coordoneaza aceste chestiuni? multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:29, 8 Iunie 2011
Facturile si chitantele sunt pentru clienti si nu e nevoie sa mai fie pretiparite. Atentie la numerotare. La inceputul anului trebuie ca administratorul sa desemneze persoana care se ocupa de alocarea plajei de serii si numere pentru facturi, chitante, aviz de insotire a marfii, etc, numere care se dau continuu, an dupa an.
Pentru preluarea in caserie a avansului spre decontare neutilizat folositi chitanta si dispozitia de incasare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi stampilate care nu se mai pot utiliza gabrielaion gabrielaion Prin schimbarea softului, nu mai putem utiliza facturile pretiparite existente, ci vom printa pe foaie alba. Ce se face cu stocul de tipizate existent, ... (vezi toată discuția)
Facturare pfa clienți diferiți Ronny93 Ronny93 Bună ziua. Aș vrea să știu dacă este posibilă/legală următoarea metodă de facturare simultană pe PFA pentru clienți diferiți: e de ajuns să ... (vezi toată discuția)
Chitantier - asociatie de proprietari Daria123 Daria123 Asociatia de proprietari elibereaza chitantele pentru incasarea sumelor calculate pe listele de plata avand doar numar, seria nefiind completata. Chitantierele ... (vezi toată discuția)