avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi stampilate care nu se mai pot utiliza
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi stampilate care nu se mai pot utiliza

Prin schimbarea softului, nu mai putem utiliza facturile pretiparite existente, ci vom printa pe foaie alba. Ce se face cu stocul de tipizate existent, numerotate si stampilate? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:29, 4 Ianuarie 2013
La inventarierea de sfirsit de an se face PV de anulare a acestor tipizate si
se lasa la dosarul unde sunt facturile ex.3(cotor)
In 2013 se face decizie cu numerotarea si seria noilor facturi.
Si le pastrez pana cand? Nu pot sa folosesc numerele neutilizate la facturile noi, iar pe cele pretiparite sa le distrug?
Nu, la sfarsitul fiecarui an se aloca prin decizie o noua serie si o plaja de numere pentru ceea ce se va utiliza in anul urmator, adica pentru facturi, avize si chitante. V-a explicat deja mai sus colega mea, ca trebuie sa anulati aceste serii. De aceea nu le mai puteti aloca facturilor pe care le veti utiliza anul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta formularelor tipizate(facturi chitante) mama1 mama1 buna, sunt administrator la o soc. nou infintata si as dori sa stiu cum se ine evidenta formularelor tipizate si deasemenea si a registrului de inventar (care ... (vezi toată discuția)
Formulare tipizate dona77 dona77 Stiu ca facturile, chiar si chitantele, nu mai au regim obligatoriu tipizat (se pot emite si intr-un format de calculator); la fel este si cu restul ... (vezi toată discuția)