Bună ziua.
Aș vrea să știu dacă este posibilă/legală următoarea metodă de facturare simultană pe PFA pentru clienți diferiți: e de ajuns să folosesc 2 serii diferite,dar cu același număr de factură pentru ambii clienți sau și numărul facturii trebuie sa difere? Ex.: ( A001- primul client, B001- al doilea) sau ( A001-primul și B002-al doilea)?
Am sunat la ANAF,dar nu răspunde nimeni.
Mersi.
Ar fi totusi o posibilitate sa redactati un document , obligatoriu dealtfel pentru inceput de an pentru orice firma/pfa .Veti desemna persoana responsabila cu alocare serii facturi, chitante avize precum si cu numarul de serii pe fiecare tip de document. Daca decideti ca vreti 2 serii pe facturi, utilizati 2 serii, daca va sunt utile 3 serii folositi 3 serii, dar sa le treceti in decizia semnata de reprezentant legal pfa.
Dealtfel seriile alocate pe facturi si cele utilizate efectiv se declara distinct in declaratia 394 (daca aveti cod de tva de ex).
Adaptati modelul de mai jos cu datele dvs (e doar un document intern, antedatat cu 01.01.2018):
DECIZIE
Subsemnatul(a) ________________________________, în calitate de ..................... ______________________________________________...........prin prezenta hotărăsc: ____ ______________________________ în calitate de angajat(ă) a PFA în calitate de operator facturi , alocă şi gestionează seriile şi numerele aferente facturilor, avizelor de însoţire a mărfii şi chitanţelor.
Operatorul va emite:
1. Facturi – pentru anul 2018 acestea vor avea urmatoarele serii:
serie __A__, iar numărul primei facturi emise va fi _____
serie __B__, iar numărul primei facturi emise va fi _____
2. Avize de însoţire a mărfii – pentru anul 2018 acestea vor avea urmatoarele serii :
serie __A__, iar numărul primului aviz emise va fi _____
serie __B__, iar numărul primului aviz emise va fi _____
3. Chitanţe – pentru anul 2018 acestea vor avea urmatoarele serii:
serie __A__, iar numărul primei chitante emise va fi _____
serie __B__, iar numărul primei chitante emise va fi _____