avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecin...mizerabil!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecin...mizerabil!!!

Cum se poate proceda in cazul unui vecin care locuieste la parter, singur, dar mare iubitor de animale, si care are o mizerie de nedescris in apartament? Problema noastra cea mai arzatoare este mirosul insuportabil, pestilential, care vine din apart. lui si persista in casa scarii. Degeaba femeile de serviciu curata si dezinfecteaza, mirosul asta ne intoarce stomacul pe dos!!! Provine, probabil, de la propria lui mizerie+ puzderia de caini si pisici. S-au incercat mai multe variante, discutii civilizate, plata unei cote la intretinere pt. detinerea acelor animale etc. Nimic n-a dat rezultate. Exista vreo autoritate care sa-l oblige la efectuarea curateniei in propria locuinta? Practic, este un atentat la sanatatea noastra! Mai exista SANEPID sau ceva legat de sanatatea publica? Cui sa ne adresam si ce demersuri sa facem pt. a scapa de asa ceva? Va multumesc.
Apelati la Autoritatea de sanatate publica ce exista in fiecate judet. Eu am trimis o asemenea sesizare prin e-mail si peste 3 saptamani au descins la adresa indicata , au intocmit un P.V. , au dat un termen si cam in 2 luni s-a facut un pic de curatenie.
Succes!
Daca sunteti asociatie de proprietari,puteti face o sedinta de bloc,la care veti stabili regulile pe care trebuie sa le respecte detinatorii de animale din asociatia dumneavoastra,consemnati totul,inclusiv penalizari daca nu se respecta ceea ce doriti,semnati si-i aduceti la cunostinta si vecinului cu pricina ceea ce s-a hotarat si ce pateste daca nu respecta o hotarare a asociatiei din care face parte.Daca nu merge,faceti plangere la institutiile statului,sau puteti apela chiar la emisiunea "curat-murdar",poate si la protectia animalelor...pana rezolvati situatia.
Singura soluție este să apelați la Direcția de Sănătate Publică unde veți depune o reclamație din partea Asociației de proprietari și câte o reclamație și din partea proprietarilor învecinați, pentru a da mai multă greutate reclamației și pentru ca lucrurile să nu treneze.
Varianta cu stabilirea de către asociaţia de proprietari a unor reguli pe care ar trebui să le respecte proprietarul de la parter, este inadecvată, în sensul că în cazul în care nu va respecta acele reguli, asociaţia va trebui să-l dea în judecată, acţiune ce va necesita timp, nervi, bani, avocat etc. şi în final chiar apelarea la un executor judecătoresc pentru punerea în aplicare a hotărârii definitive şi irevocabile (care implică judecarea în fond şi în căile de atac!) dacă pârâtul nu doreşre să se conformeze de bună voie dispoziţiilor instanţei...
Succes! ;)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iulie 2008
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Miros din apartament bpm7 bpm7 vecinul meu tine vara usa de la apartament deschisa pentru ca ii este prea cald. nu are aer conditionat si sta prost cu curatenia astfel ca pe scara blocului ... (vezi toată discuția)
Porumbei opryka11 opryka11 Buna ziua ! Locuiesc intr-o fosta casa nationalizata , compusa din cinci apartamente cu toti atatia proprietari, curtea a ramas proprietetea ICRAL iar pentru ... (vezi toată discuția)
Pisici in apartament chiken71 chiken71 Buna ziua, problema mea este urmatoarea: intrun apartament de la parter care se afla sub apartamentul mamei mele, sunt crescute de catre o doamna farmacista in ... (vezi toată discuția)