avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidator Judiciar!!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidator Judiciar!!

In anul 2005 m-am angajat ca mecanic intretinere la o societate comerciala din jud.Teleorman.Aceasta avea un punct de lucru in jud,Olt.In anul 2008 aceasta firma a contractat un credit de la banca si in 2009 a intrat in incapacitate de plata.A urmat procedura de reorganizare judiciara ,punctul de lucru fiind desfiintat si eu devenind somer cu acte in regula.Terenul si constructia in care a fost punctul de lucru din judetul Olt,au ramas in administrarea bancii respective,fiind numit un judecator sindic care sa se ocupe de conservarea/vanzarea acestui imobil si terenul aferent.Fiind in somaj,am avut o intelegere VERBALA cu proprietarul imobilului(fostul patron) si reprezentantul bancii creditoare ,de a asigura in continuare paza acestui sediu!Am fost platit conform intelegerii de fostul patron,pana in ianuarie 2010.De atunci am fost "pasat"la o firma de insolventa care se ocupa de vanzarea imobilului.Din acel moment am mai luat banii doar pe cateva luni.In momentul cand am solicitat si restul de bani,mi s-a spus ca nu voi mai putea primi bani pana la vanzarea respectivului imobil.Am deja 12 luni de cand nu am primit bani si sunt amanat cu acelasi raspuns:"pana nu se vinde ,nu avem de unde sa dam bani".
Firma respectiva(falimentara)mai are si alte mijloace fixe si mobile (la sediul din Teleorman) care sunt inchiriate unor alte firme (de catre firma lichidatoare)pentru desfasurarea de diverse activitati.

1.Firma care se ocupa de insolventa ,I.P.U.R.L.-ul respectiv ,de unde si cand primeste bani pentru administrarea firmei falimentare.Primeste de la stat sau din chiria incasata pe celelalte bunuri o suma lunara?
2Pentru conservarea si paza imobilului din jud Olt(de care inca am grija)de unde trebuie si la cat timp sa primeasca bani??
3 Daca nu se va vinde imobilul timp de 10 ani:
-intervine PRESCRIPTIA dupa 3 ani?
-va ramane in proprietatea mea pentru suma datorata?:O

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gigione01 , utilizator 15:29, 11 Iunie 2011
Gigione tu incasezi si somajul si iei si bani la negru de la adm./lichidatorul judiciar.???
S-ar putea sa nu mai iei niciun ban pentru ca nu ai contract de munca, cat priveste posibilitatea de a deveni proprietar al activului debitoarei in contul sumei datorate poti sa iti iei adio de la varianta asta
La fel de bine poate sa pateasca si firma lichidatoare pentru munca la negru!
Mi-a expirat perioada de ajutor de SOMAJ,am luat bani din ambele parti doar vreo 3-4 luni,apoi am ramas doar cu astia pentru paza pe care NU I-AM LUAT inca!!
Ceea ce ma interesa cu adevarat este:
De unde vin banii pentru paza acestor "ruine"?Si daca: vin lunar sau toti odata dupa vanzare?
E posibil ca pe actele firmei lichidatoare sa fie trecute sume mai mari si incasate lunar pentru paza si intretinere?(ca doar suntem in Romania):stunned:
Eu vreau doar sa aflu care este procedura legala pentru aceste cheltuieli!!
Astept un raspuns la intrebari!!
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2011
gigione01, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperez salariile . Jorj 54 Jorj 54 Am lucrat ca agent paza la o firma care era in insolventa si nu am stiut timp de 2 ani. Am fost in concediu medical si dir.administrativ mi-a desfacut CM. Am ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare imobil proprietatea sc - modalitati, posibilitati aldea elena aldea elena As avea nevoie de un sfat privind urmatoarea situatie: - o firma (srl) are 2 asociati : unul majoritae care este si administrator si unul minoritar cu 10% ... (vezi toată discuția)
Nelamurire insolventa Ccnbooks Ccnbooks Buna ziua! Am urmatoare nedumerire.O persoana apropiata mie detine o societate care in prezent se afla in procedura de insolventa.Desi o vreme a reusit sa ... (vezi toată discuția)