Pentru a va recupera taxa auto va trebui sa formulati contestatie impotriva deciziei de calcul emisa de Finante, daca sunteti in termenul de 30 de zile de la emiterea ei. Daca ati depasit acest termen veti formula la Finante o cerere de restituire a taxei. In ambele cazuri, Finantele vor trebui sa va raspunda in termen de 45 de zile. Dupa primirea raspunsului veti formula actiunea in contencios administrativ, aveti la dispozitie 6 luni de la primirea acestui raspuns prin care veti solicita instantei de judecata sa oblige paratii la restituirea taxei platite de dvs. in temeiul art.117Cod procedura fiscala. Actiunea o veti formula impotriva Administratiei Finantelor Publice si Administratiei Fondului pt Mediu. Instanta competenta este Tribunalul de la domiciliul dvs.
Problema intervenirii unei noi legi inca nu se pune pana la modificarea ordonantei care reglementeaza taxa de poluare. Inca nu stim cum va suna aceasta noua reglementare, dar din punctul meu de vedere, veti putea recupera taxa auto pentru urmatoarele considerente:
- chiar daca intra in vigoare o noua lege, ea nu poate retroactiva, adica nu se pate aplica situatiilor din trecut. La momentul platii taxei dvs. erati sub incidenta unei anumite legi care era considerata discrimnatorie.
- la momentul cand dvs. ati platit taxa, erati intr-o situatie de discriminare dupa cum CJCE a stabilit, deci noua lege care va intra in vigoare nu are cum sa stearga sau sa inlature situatia de discriminare in care v-ati aflat la momentul platii taxei auto
- in plus temeiul de drept al actiunii de recuperare a taxei nu este ordonanta de urgenta care reglementeaza taxa de poluare, ci sunt prevederile Tratatului CE, si Codul de procedura fiscala
Acesta este punctul meu de vedere. Eu va sfatuiesc sa incepeti demesurile pentru recuperarea taxei.
Taxa poluare
Raluka_T
Buna dimineata.
In anul 2008- 29 feb- am achizitionat o masina prin Leasing, in luna martie sau aprilie 2008 am platit taxa de poluare, pot sa recuperez ceva ... (vezi toată discuția)