avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cazare externa pt clientii firmei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cazare externa pt clientii firmei

Pot sa decontez pe firma transportul si cazarea externa pt un client al firmei care imi cumpara o cantitate importanta de marfa? Deplasarea se efectueaza in interesul firmei la un congres la Istambul. Voi incheia cu clientul si un contract in care specific ca ii decontez cazarea si transportul. Pot sa o consider ch cu publicitatea? Va multumesc
Si sa incadrez la 3 0/00 din cifra de afaceri deductibil? Oricum multumesc pt sfat.
Eu cred ca sunt cheltuieli de protocol.
Factura primita de la agentia de turism se inregistreaza pe cheltuieli cu transport, deplasari, detasari. Aceeasi suma i-o refacturez clientului sub forma de servicii si in acelasi timp ii aplic discountul de 100%.

Vom inregistra:

625 = 401 factura de la agentia de turism.

411 = 704 cu aceeasi suma din factura emisa de noi
si
709 = 411 cu aceeasi suma trecuta in rosu in factura emisa de noi.
Ale cui cheltuieli de deplasare?
Daca nu va convine contul 625 puteti folosi contul 628. Important este ca eu consider aceasta cheltuiala deductibila pentru ca se compenseaza cu venitul din contul 704 iar in contul 709 apare discountul oferit de firma mea unor clienti care au realizari deosebite legate de activitatea mea (datorita lor am obtinut profituri semnificative si sunt dispus sa le cedez o parte din ele).

Alte discuții în legătură

Contul 709 rocky2009 rocky2009 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de contul 709 si anume, am un contract de service ( nu implica contract scris de discount) in care vreau sa dau ... (vezi toată discuția)
Chelt deplasare andrei44 andrei44 Toate chelt cu deplasarea se pun in 625 ? Adica si masa servita (daca aduce factura) biletele de tren, de taxi, diurna si cazarea, c/v combustibilului consumat ... (vezi toată discuția)
Factura avion laurail laurail Buna ziua! Reprezint o firma care se ocupa cu serviciile IT precum si cu vanzarea-cumpararea produselor de gen. Administratorul firmei impreuna cu un ... (vezi toată discuția)