avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim perioada determinata

Buna ziua,

conform noului cod al muncii, ce intelegi din aceste articole?
82(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.

84(1)Contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.-art 84

putem incheia cate contracte? in 36 lun i? succesive, de cand?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: avobeibu , utilizator 09:30, 10 Iunie 2011
cam asa..:D
ex.unul a fost incheiat pe durata de 12 luni 01.01.2011 la 31.12.2011
urmatorul la fel(01.01.2012 la 31.12.2012) iar ultimul doar de 8 luni ,deci in 36 de luni nu sau incheiat mai mult de 3contracte si nu au avut durata mai mare de 12 luni
Daca colegi specialisti mai au de complectat ii rog sa ne de-a sfaturi:hm:
Incheierea CIM pe durata determinata este o exceptie de la regula si se poate realiza numai in conditiile prevazute la art. 83.

CIM incheiate numai in conditiile prevazute la art. 83 nu pot avea o durata mai mare de 36 luni, cu exceptia cand se inlocuieste un salariat al carui CIM este suspendat, cand CIM este valabil pana la momentul încetării motivelor ce au determinat suspendarea CIM al salariatului titular.

Daca un salariat a fost incadrat cu CIM pe durata determinata incheiat pe maximum 36 de luni, aceeasi persoana poate fi reincadrata cu CIM pe durata determinata de inca 2 ori succesiv (art. 82/4).
Daca fiecare din aceste contracte se incheie in termen de maximum 3 luni de la incetarea unui CIM pe durata determinata, este considerat succesiv, si in acest caz nu poate avea durata mai mare de 12 luni (art. 82/5).

Daca se incheie in termen mai mare de 3 luni de la incetarea unui CIM pe durata determinata, nu se mai considera contract succesiv, in acest caz putand avea durata prevazuta de art. 84/1.
bun, dar de cate ori pot prelungi cim daca il am de 3 luni..nu am 12 si nici 36…
iar daca am de 36 il inchid ca apoi sa deschid altul pt 12, nu?

se prelungeste CIM..de la 3 luni ...la 12 luni? cad se prelungeste si de cate ori?

Daca are incheiat CIM pe durata de 3 luni, il mai puteti reincadra de inca 2 ori succesiv (art. 82/4).

Pentru orice perioade se aplica aceleasi principii stabilite de articolele invocate mai sus.
nu reincadrat..prelungit!!!!!!!!!! se poate? de cate ori? asta nu inteleg..

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada determinata prelungit? luminita_gab luminita_gab un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada! (vezi toată discuția)
Cim pe durata determinata aijin aijin Buna ziua. Conform noului Cod al muncii de cate ori poate fi prelungit un contract pe durata determinata? (vezi toată discuția)
Contract durata determinata 22.08.2009 22.08.2009 Va rog frumos a ma lamuri la urmatoarea intrebare : Cf. Copdului Muncii art 84 CIM pe per. determinata nu poate fi incheiat pe o per. mai mare de 36 ... (vezi toată discuția)