avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu neplatit pe ultima luna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu neplatit pe ultima luna

am o situatie de rezolvat : acum 2 ani am lucrat la o firma si , dupa ce mi-am dat demisia si am plecat la alta angajatorul a refuzat sa-mi plateasca ultima datorie catre mine.Cum am aflat: salariul il primeam pe card de debit.Eu am scos banii de pe card , a trecut un an de zile si ........cu stupoare am aflat de la EOS KSI ca am o datorie salariul acela + dobanda.M-am dus la banca BRD, ei mi-au confirmat ca aveam un card la care s-a aprobat o linie de credit.Eu nu stiam acest aspect cu linia de credit si nici am semnat de acord cu asa ceva , firma la care lucram precis ca se baza pe asta de nu mi-a dat salariul(am plecat de la ei in termeni politicosi dar se pare ca aveau ceva de ascuns).acum sunt in BC si chiar am nevoie de un credit , dar sunt rau platnic, nu se poate.Anul trecut , dupa confirmarea datoriei, am achitat-o, sunt ok acum dar ramane treaba cu BC-ul.Intrebarile mele sunt :1 pe cine sa dau in judecata pentru prejudiciul adus, banca sau firma ? 2 voi putea fi "iertat" de BC daca se dovedeste ca nu am avut nici o legatura voita cu aceasta inselaciune?PS: am sunat si la firma respectiva si contabila mi-a confirmat ca patronul a sistat ultima plata a salariului.Este legal acest lucru?cine a mai intocmit statele de plata?Patronul, normal, a refuzat orice discutie cu mine de atunci.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 22 Iulie 2008
In legatura cu neplata salariului, va puteti adresa ITM-ului sau direct instantei de judecata (dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de zile de la data nasterii dreptului la actiune).
Statele de plata sunt intocmite de un contabil si avezate de patronul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nelu1957 nelu1957 buna ziua...in 2009 am facut o refinantare la BRD pt.ami plati un credit luat de la alta banca...BRD avea dobanda fixa si asta ma incantat sa fac aceasta ... (vezi toată discuția)
Card credit claudiu20092 claudiu20092 Am un card de credit la BCR si nu am mai paltit suma minima de plata de 5 luni, Acuma m-am angajat din nou Am primit hartie de la firma de recuperare EOS ... (vezi toată discuția)
Probleme cu societate de recuperari creante Amla Amla Buna ziua, Am citit recomandarile facute de catre juristii de pe forum pentru a gestiona relatia cu Eos. Am primit si eu o somatie, prin care mi se cere ... (vezi toată discuția)