avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt obligata sa aduc copilul in tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt obligata sa aduc copilul in tara?

Anul acesta s-a "terminat " un proces de reincredintare minor.Terminat , cam putin spus pentru ca cine s-a ocupat de redactarea hotararii a uitat sa se mai uite prin dosar ca s-au facut noi atasamente si a trimis la vechile adrese.Ca atare n-am putut legaliza HJ ca fiind definitiva si irevocabila.
Acum intervin alte probleme:
- fara ca HJ sa fie definitiva si irevocabila NU pot trece frontiera Romaniei cu minora fara declaratie notariala de la tata
-eu anul trecut am facut o declaratie la notariat cum ca voi trimite minora in Romania si biletul de avion va fi suportat de mine.Nu scrie data plecarii , nu scrie cate zile va sta , nu scrie ca ma urc in avion cu ea.
-in HJ nu scrie nimic referitor la programul de vizitare al tatalui , scrie doar ca trebuie sa plateasca pensie alimentara
Acum este o problema si anume faptul ca tatal nu are o adresa stabila.Nu are un nr de tel fix.Doar un mobil la care raspunde cand functioneaza mobilul sau cand are chef sa raspunda.
Daca imi respect promisiunea notariala si ajung cu ea in Romania , pot avea surprize sa nu raspunda la tel si ca atare nu pot avea declaratia notariala ca fata sa se poata intoarce in Olanda.
Intr-un din momentele cand a raspuns la tel m-a amenintat ca ma actioneaza in judecata daca nu-mi respect promisiunea.Atunci i-am spus ca eu astept ca el sa faca declaratia si sa o lase la avocata mea.Sau sa o trimita cu posta.Pana la data de 15 iunie ca sa am timp sa cumpar biletul de avion.In caz contrar nu aduc fata anul asta.
Intrebarea mea este : daca in HJ nu este trecu un program de vizitare al minorului , dar el totusi detine acea declaratie a mea ...ma poate actiona in judecata?
Care ar fi repercursiunile legii asupra mea?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:49, 3 August 2011
Intrebarea mea este : daca in HJ nu este trecu un program de vizitare al minorului , dar el totusi detine acea declaratie a mea ...ma poate actiona in judecata?

Declaratia respectiva nu va obliga la nimic.
In hotarare nu este mentionat un program de vizitare pentru ca nu a fost cerut de tata (parintele caruia nu i s-a incredintat minorul)
Tot ceea ce poate face tatal este ca sa plateasca in continuare pensia stabilita pentru intretinerea minorului si (eventual) sa deschida o actiune in instanta pentru stabilirea unui program de vizitare a minorului.

Nu pot totusi sa nu observ ca desi locuiti in strainatate aveti un avocat angajat.
In aceste conditii este greu de inteles cum nu reusiti sa legalizati o horarare judecatoreasca si, mai ales, de ce nu va consultati direct cu avocatul pe care il platiti pentru lamurirea acestor aspecte.
Stimate domn avocat ,

Tatal nu plateste absolut nimic cu desi ca stie de decizia tribunalului.N-a platit nimic din sept 2010 si pana in ziua de azi si la fel de bine nu cred ca va plati nici in continuare.
Cu avocatul angajat ce pot spune ...dupa ce s-a emis hotararea dansa a fost cu ea sa o legalizeze .M-a anuntat ca nu s-a putut legaliza irevocabil ci doar defintiv.Cand am intrebat : "si acum ce putem face ca sa fie totul in ordine ", raspunsul a fost : "nimic nu putem face".Si nimicul asta a tot durat pana am inceput eu sa intreb in dreapta si in stanga , sa dau telefoane la judecatorie.
Acum 3 zile cand am mentionat despre un mic detaliu din dosar , am aflat ca de fapt nimicul e foarte usor de rezolvat.Dar am pierdut 3 luni aiurea si poate ca as mai fi pierdut inca atatea daca nu ma interesam tot eu.
In rest numai cuvinte de lauda pentru serviciile oferite.:vishenka:
OK.
Daca in hotararea pe care o aveti a fost stipulata si plata pensiei de intretinere pentru minor puteti actiona pe fostul sot in instanta pentru abandon de familie.
Totodata veti putea solicita unui executor judecatoresc infiintarea unei popriri pe salariul tatalui.
Practic, angajatorul (daca exista!) va retine pensia de intretinere din veniturile realizate si o va vira intr-un cont la dispozitia minorului.
Stimate domn , ce pot eu sa cer unui om care nu-si anunta domiciliul , care schimba joburile ca pe sosete( atunci cand le are !) si care intr-un an a sunat copilul doar de 2 ori.:O:O
Eu sa fiu sanatoasa iar daca fata va vrea sa-l judece din pctul ei de vedere atunci sa fie alegerea ei.Eu zic ca omul acesta e si asa batut de Dumnezeu datorita faptului ca nu-si gaseste un echilibru , cine sunt eu sa ma pun contra lu'Dumnezeu?!
Stiu ca legea imi permite multe facilitati dar eu cred ca mai mare pedeapsa pentru el decat indiferenta fiicei lui ..nu poate fi.
Credeti ca la 11 ani un copil nu vede , nu intelege? Dar eu nu vreau sa ii insuflu niciun sentiment de rautate copilului vis-a-vis de tatal ei ...o las singura sa inteleaga.
Deunazi a gasit o declaratie sosita acum cativa ani de la institutia unde a lucrat tatal meu.Tatal fetei a cautat o forma de razbunare impotriva tatalui meu si a crezut ca aceasta e cea mai buna alegere.L-a acuzat de furt , atat pe el cat si restul conducerii.S-a facut o ancheta si bineinteles omul a fost gasit nevinovat.Tatal meu putea sa-l cheme in instanta pentru calomnie.Dar n-a facut-o.
Si fiica mea a intrebat : ce e asta mama? si dece e numele tatalui meu aici.Atunci i-am povestit ce s-a intamplat la vremea aceea.
Intrebarea ei a fost: dece nu mi-ai spus si mie?
Pentru ca discutiile dintre tatal tau si familia mea ( sau eu) trebuie sa ramana intre noi si sa nu te afecteze pe tine.
Amestecati voit lucrurile!
Eu v-am raspuns unei intrebari pur juridice desi acest lucru il putea face foarte bine si avocatul dvs.

In rest, parerea mea este aceea ca din moment ce v-ati casatorit cu "omul acesta" aveti si dvs. o parte de responsabilitate pentru tot ceea ce a urmat.
Oricum eu va doresc sa aveti succes in tot ceea ce v-ati propus .

Alte discuții în legătură

Informatie despre calatorie pt un minor cu parintii divortati Andrea_88 Andrea_88 Buna ziua. M-ar interesa daca o femeie divortata, mama unui copil de 6 ani poate sa paraseasca tara fara acordul fostului sot,tatal copilului?In sentinta de ... (vezi toată discuția)
Incredintarea unui copil minor ianej2002 ianej2002 Buna ziua tutror. Am urmatoarea speta: am obtinut hotarare judecatoreasca legalizata, pri ncare mi s-a incredintat fetita mea in varsta de 9 ani. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)