avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata

Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti cat de urgent se poate,angajatorul are dreptul sa refuze concediul fara plata pentru motive personale?sunt pus in situatia de a-mi da demisia de la locul de munca unde lucrez de 5 ani,deoarece am o invitatie in strainatate pt.10 zile iar ei nu vor sa-mi dea drumul!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 9 Iunie 2011
Intreaba la resurse umane si sa iti arate ca in contractul colectiv de munca al firmei scrie cate zile au voie angajatii ca isi ia cfs indiferent pt ce motiv.
Suspendarea contractului individual de muncă în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale a fost stipulată de legiuitor ca operând prin acordul părţilor.
Prin urmare, angajatorul va poate refuza acordarea acestui CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare Pap Bianca Pap Bianca Patronul unei SRL are obligatia a anunta angajatul in momentul in care in trece in CFS? Daca trebuie sa se semneze ceva de catre angajat? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna pe anul in curs bil63 bil63 Buna seara stimate doamne, stimati domni Doresc sa solicit concediul de odihna aferent anului in curs. Imi este necesar pentru a pleca in strainatate, avand ... (vezi toată discuția)
Dreptul la concediu de odihna Chris_is_tc Chris_is_tc Buna ziua, Am o intrebare privind incetarea contractului meu de munca cu o firma x.Am incheiat un contract de munca determinata pana-n data de 24.08.2010. ... (vezi toată discuția)