avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Sunt faptasul a 3 furturi calificate impreuna cu un complice: 2 telefoane si 500 de lei. Cand am fost chemat la politie la declaratii in urma discutiilor cu politistul care m'a anchetat ambii am recunoscut fapta si am cazut de acord sa restituim prejudiciul respectiv cei 500 de lei , telefoanele fiind recuperate in prealabil. Cand am dat declaratia politistul m'a asigurat ca daca recunosc scap cel mult cu o amenda administrativa.
Azi cand am fost la declaratii mi s'a spus ca dosarul meu va fii trimis la procuratura si sunt pasibil de o amenda penala iar in cel mai rau caz suspendare.
Mentionez ca sunt la prima abater de genul.
As dorii sa stiu defapt care e cel mai rau caz posibil si cel mai bun!
Va multumesc pt ajutor, astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 11:49, 10 Iunie 2011
Cel mai rau: condamnare cu executare.
Cel ma usor:: o amenda administrativa..
Totul in functie de probele din dosar.
Sfat: e bine sa nu aveti incredere totala in anchetator. Dati declaratii insotiti de avocat.
cel mai probabil, cu suspendare ...
mentionez ca aceste furturi nu au reprezentat un pericol social(din spusele anchetatorului),adica totul s-a petrecut intr-o scoala in timp ce clasa era goala,iar din clase s-au sustras telefoanele si banii...in date diferite.In declaratii amandoi faptasii au recunoscut fapta comisa si au cooperat in totalitate cu organele de politie in acest caz.Probele pe care le stim noi sunt 2 declaratii scrise de 2 persoane care recunosc ca au cumparat telefoanele de la faptasi...iar din banii proveniti de pe aceste telefoane faptasii au cumparat alimente,de genu sucuri,dulciuri,etc,faptasii sunt majori.In acest caz care este pedeapsa maxima si minima?multumesc,astept raspuns
Subsemnez cea zis MIHAI RS, organul de cercetare penala are toate motivele sa trimita mai departe dosarul nu sa adune praf pe dulap, astfel recomand calduros ca in pozitia dvs sa NU aveti incredere in organ!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt streqeu streqeu Buna ziua,vreau sa ma lamuriti...daca in cursul acestui an scolar...impreuna cu inca o persoana am sustras din clasele la scoala de unde suntem: 2 telefoane si ... (vezi toată discuția)
Talharie PaulB17 PaulB17 Buna seara,as dori si eu sa stiu ceva,acum ceva timp(3,4 luni) 2 prieteni au savarsit o infractiune de talharie,Unul avand varsta de 17 ani a lovit persoana ... (vezi toată discuția)
Plata reparare telefon gasit ValiF ValiF Bună ziua / bună seara! De aproximativ o lună şi jumătate mă lovesc de o situaţie tare ciudată în ceea ce priveşte un telefon ce l’am găsit ... (vezi toată discuția)