Buna ziua,vreau sa ma lamuriti...daca in cursul acestui an scolar...impreuna cu inca o persoana am sustras din clasele la scoala de unde suntem: 2 telefoane si o suma de bani...(500 Ron),politia a deschis o ancheta ...noi am iesit drept faptasi si acuzati de furt calificat...telefoanele au fost recuperate de politie iar noi am dus la politie suma de 500 de Ron cu scopul recuperarii prejudiciului,am cooperat cu organele de ancheta in totalitate si am recunoscut fapta,ce consecinte sunt?Mentionez ca am rezultate scolare foarte bune,am intrat la facultate la buget,atat eu cat si cealalta persoana si nu avem alte antecedente....a fost doar o prostie din partea noastra,sau teribilism...fapt care il regretam amarnic acum.
P.S.:mentionez ca faptele s-au petrecut ziua in timpul orelor,clasele erau goale(deci fapta nu a prezentat un pericol social)
Conform art.209 Cod Penal, furtul savarsit in urmatoarele imprejurari:
a) de doua sau mai multe persoane impreuna;
b) de o persoana avand asupra sa o arma sau o substanta narcotica;
c) de catre o persoana mascata, deghizata sau travestita;
d) asupra unei persoane aflate in imposibilitatea de a-si exprima vointa sau de a se apara;
e) intr-un loc public;
f) intr-un mijloc de transport in comun;
g) in timpul noptii;
h) in timpul unei calamitati;
i) prin efractie, escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei adevarate ori a unei chei mincinoase, constituie infractiunea de furt calificat.
Impacarea partilor pe latura civila nu inlatura raspunderea penala in acest caz. Cautati un avocat bun sa va ajute sa scapati cu suspendarea pedepsei, pentru a putea continua studiile (in libertate).
Pericolul social il stabileste instanta nu voi, se pare ca inca nu ati inteles nimic din patanie, dar e dreptul vostru sa va irositi tineretea asa cum doriti.
cand am spus ca nu am reprezentat pericol social...am afirmat din spusele politistilor care ne-au anchetat...si nu inteleg de ce ma judecati dumneavoastra pe mine,anume ca nu am inteles nimic din patanie...chiar am inteles...si multe nu un singur lucru;)...eu doar vroiam un raspuns de genu:poti primii cu:executare,suspendare,amenda penala,administrativa...dar m-ar interesa mai mult care in ce masura...care ar avea cea mai mare probabilitate din experienta d-voastra,nu sa imi insirati articole din codul penal...articole care le-am studiat eu indeajuns in tot acest timp.
In primul rand ma bucur ca esti studios, si pe langa faptul ca ai luat bac-ul si la faculta' la buget, ai studiat si Codul Penal.
Din putina mea experienta aveti 80% sanse sa primiti amenda administrativa (care nu este inscrisa in cazier) si 20% sa fiti trimisi in judecata unde sa va alegeti cu o pedeapsa cu suspendare care se inscrie in cazier.
Totusi luati un avocat ca cele 80% sa fie fructificate.
P.S. Sper ca nu scoti limba si la mine!
Pai ai intrebat de consecinte, nene, alea sunt inscrise in codul penal si de-aia ti le-am citat. Ce nu te-am sfatuit bine, sa iei un avocat bun si sa te scoata din hazna? Vreti sa-ti mai zic ceva? Aceeasi atitudine o vei avea si in fata instantei!. Iti doresc din toata inima sa scapi fara nicio urmare din patania asta, dar dupa cum gandesti, altele te asteapta la cotitura!
Furt calificat
manson69
Sunt faptasul a 3 furturi calificate impreuna cu un complice: 2 telefoane si 500 de lei. Cand am fost chemat la politie la declaratii in urma discutiilor cu ... (vezi toată discuția)