avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... voi primi vreodata pensia alimentara sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

voi primi vreodata pensia alimentara sau nu?

Sunt divortata din aprilie anul trecut, am in custodie 2 copii minori, iar ex-sot nu le-a mai platit copiilor de 3 luni pensia alimentara.
Un an de zile, cat a fost in somaj, a platit...O suma simbolica, ce-i drept, dar a platit...Acum, neavand venituri oficiale, fapt pe care se si bazeaza de altfel, (desi el lucreaza deja) nu vrea sa-mi plateasca, zicand nu nu va pati nimic, ca legea nu-l va obliga la plata pensiei alimentare, deoarece nu are venituri...

Mentionez ca are pe numele lui o masina, pe care, am inteles ca vrea s-o vanda, ptr ca va primi alta de la rudele din Germania...

Ce ma sfatuiti sa fac? Care ar fi miscarea cea mai inteleapta din partea mea, ptr ca fetele mele sa beneficieze de dreptul de a primi de la tatal lor pensia alimentara?

Am sanse sa primesc odata si odata dreptul fetelor?

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ADANNA , utilizator 01:42, 18 Iulie 2011
depuneti o plangere la politie pentru neplata pensiei alimentare.atunci se va speria si va plati.
Va multumesc ptr raspuns, dar , in cazul unei plangeri la politie, de cele mai multe ori, dupa cum bine se stie, in n situatii similare, NU S-A INTAMPLAT NIMIC!!!...deoarece NU ARE VENITURI OFICIALE, iar legea din Romania ii cruta pe acesti "tati"...

Tocmai de asta va rog sa-mi spuneti ce alte variante mai am?....daca mai am...
Imi pare sincer rau dar nu este adevarat.Chiar daca NU ai venituri tot esti obligat sa platesti pensia alimentara.Se plateste la valoarea salariului minim pe economie.
Stiu sigur pentru ca o perioada de cateva luni nu am lucrat dar pensia am platit-o in continuare.
Poate dumneavoastra, care aveti mai multa ratiune decat multi tati sau mame obligati la plata pensiei alimentare..

Cunosc atatea cazuri cand chiar nu s-a intamplat nimic...Mamele s-au ales doar cu plangerea la politie, iar tatii sfidatori cu legea...ptr ca au si de ce...si aroganti cu mamele, le rad in continuare in nas fiindca nu patesc nimic...

Si totusi, as vrea sa stiu, daca exista mame pe forum, care au avut castig de cauza in urma unei plangeri al politie, ptr neplata pensiei alimentare?...(contextul sa fie acelasi, adica tata sa nu aiba venituri declarate..)

Astept raspunsurile dvs.
Plangerea penala are ca scop pedepsirea sau nu a celui obligat la plata. Daca nu este dovedita reaua credinta, in sensul ca lucreaza legal dar nu plateste, nu va fi sanctionat penal.
Daca vreti sa recuperati suma, mergeti la un executor, ii puneti sechestru pe masina si i-o scoateti la vanzare.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara MARCEL2012 MARCEL2012 mar interesa sa stiu daca se prescrie pensia alimentara.am inteles ca se prescrie dar nu stiu daca se prescrie la 5 ani sau indiferent de timpul neplatirii ... (vezi toată discuția)
Dreptul tatalui dupa finalizarea divortului. amalia8elena amalia8elena Sunt divortata de 2 ani aproximativ, am custodia celor doua fetite minore. Tatalui i s-a stabilit un program de vizita si plata unei pensii alimentare de 460 ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru pensia alimentara williams3 williams3 Buna ziua Am trei copiii si sotia a hotarat sa plece si a inaintat divortul ca motivatie dupa 12 ani a fost nepotrivirea de caracter. COPIII au ramas mine ... (vezi toată discuția)