avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acte necesare pentru pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acte necesare pentru pensia alimentara

Buna ziua
Am trei copiii si sotia a hotarat sa plece si a inaintat divortul ca motivatie dupa 12 ani a fost nepotrivirea de caracter.
COPIII au ramas mine si sunt minori .
Ce acte trebuiesc depuse la dosar pentru pensia alimentara ?
Instanta sa pronuntat si a desfacut casatoria si a obligat reclamanta la plata pensiei alimentare .
Buna seara,
Va sfatuiesc sa cititi sentinta de divort unde este specificat faptul ca cel/cea la care NU au domiciliu minorii trebuie sa plateasca o pensie de intretinere (alimentara) de 1/2 din venitul net!
Dupa ce legalizati acea sentinta, daca mama nu plateste macar o suma de 1/2 din salariul minim pe economie (salariul minim pe economie in acest moment este de 1065 lei) adica macar 532,5 lei atunci va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc sau sa formulati plangere penala pentru abandon de familie!
Daca fosta este angajata atunci solicitati printr-un executor ca angajatorul sa vireze suma legala direct intr-un cont al copiilor.
Instanta trebuia sa se pronunțe si care este pensia alimentara.e obligatoriu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se diminuează pensia alimentara având un al 2-lea minor în crestere? Sania2 Sania2 Avem situația : Salariu minim pe economie pe contract si oprire 400 lei pt datorie bancă. Trebuie platita de catre tată pensia alimentara la minorul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AnabelleAngel AnabelleAngel Buna ziua. In urma cu 6 ani s-a pronuntat divortul, in urma caruia copilul a ramas la sotie. Din acel an am platit pensie alimentara scrisa in hotararea de ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)