avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua.
In urma cu 6 ani s-a pronuntat divortul, in urma caruia copilul a ramas la sotie. Din acel an am platit pensie alimentara scrisa in hotararea de divort si de cate ori a fost modificat salariul minim pe economie ( care aparea scris in sentinta de divort ) am marit si eu banii trimisi ca si pensie pentru copil. Recunosc faptul ca din motive care nu au depins intru totul de mine am trimis pensia alimentara la 2-3 luni, dar intotdeauna peste suma stabilita de instanta. ( pensia stabilita este de 117 RON si eu am ajuns la 180 RON in momentul actual fara ca ea sa fi cerut majorarea ei. Nu am vizitat foarte des copilul pentru ca fosta sotie era mereu pusa pe scandal si nu am vrut ca minorul sa ia parte la acele discutii intre noi. Au fost tot felul de amenintari, golit de casa, luat lucruri pe care nu le cumparase ea etc. Am inchis ochii la ele, insa nu vreau sa o mai fac pentru ca in continuare, dupa peste 6 ani de cand ne-am despartit, are acelasi comportament cu amenintari la telefon, cu sunat cunoscuti si familie in miezul noptii, etc. Zilele trecute m-a sunat si mi-a mentionat ca primul copil din prima casatorie implineste 18 ani si eu sunt obligat sa ii ridic pensia alimentara la 300 RON in conditiile in care eu am ramas fara un loc de munca momentan. Primul meu copil este inca la scoala si urmeaza sa faca si o facultate, din informatiile mele trebuie sa ii platesc pensia alimentara pana la 25 de ani daca isi continua studiile. Eu stiu ca am inca 2 pensii alimentare de platit si conform legii si a salariului minim pe economie, acesta mie imi iese a fi 177 RON pentru fiecare copil. As vrea sa stiu: care este suma pe care trebuie sa i-o achit fostei sotii pentru cel de-al doilea copil? Daca ma poate chema in judecata pentru abandon familial, atata timp cat am trimis banii , chiar si cate 2-3 luni cand nu am avut un loc de munca? Ce se intampla daca ea nu mi-a dat copilul conform hotararii instantei in acesti ani , la sfarsit de luna, in vacante si de sarbatori?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 12:35, 4 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru perioada in care nu aveti loc de munca, 178 este suma corecta. Pentru perioada cand insa aveti job, venituri, nu conteaza din ce afacere, aceasta suma trebuie raportata la veniturile dv.
Cate joburi cu salariu minim pe economie ati avut in acesti ultimi 6 ani?
Daca relatia cu copilul nu a fost intretinuta, din orice motiv, se intampla ca nu veti avea o relatie cu acesta, iar copilul va substitui figura dv. in viata lui cu orice alta figura paterna (un bunic, un profesor, un prieten).

Copiii se intretin, cf. legii, pana la 18 ani sau pana cand termina scoala, nu mai tarziu de 26 de ani.
Va sfatuiesc sa evitati discutiile telefonice cu doamna.
La ce vă referiţi când spuneţi că "ea nu mi-a dat copilul în vacanţe, de sărbători, la sfârşit de săptămână"? Spuneţi că nu v-aţi vizitat prea des copilul, ce înseamnă asta, concret? Adică , mama nu v-a dat copilul, dar dvs. nici măcar n-aţi mers să vi-l dea :-/
De fapt, ce doriţi să aflaţi ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mire9 mire9 AM FOST CASATORITA TIMP DE 9 ANI , AM UN COPIL CARE MI S-A INCREDINTAT IN URMA DIVORTULUI ,FOSTULUI SOT I S-A STABILIT SA PLATEASCA O PENSIE ALIMENTARA DE 25% ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentare ptr fiicele mele lanfrancom lanfrancom buna, va rog frumos ,sa-mi explice cineva referitor la intrebarile pe care le am de spus apoi voi vrea un raspuns corect si onest. ptr inceput as vrea sa va ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere a minorului Voicu Alexandra Valentina Voicu Alexandra Valentina Bună ziua , părinții mei s-au despărțit în urmă cu 6 ani , dar prin divorț în luna iunie 2018. În tot acest timp eu am stat la bunicii din partea ... (vezi toată discuția)