avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA

AM FOST CASATORITA TIMP DE 9 ANI , AM UN COPIL CARE MI S-A INCREDINTAT IN URMA DIVORTULUI ,FOSTULUI SOT I S-A STABILIT SA PLATEASCA O PENSIE ALIMENTARA DE 25% DIN VENITUL NET REALIZAT , DAR LA SCUT TIMP DUPA DIVORT ACESTA A "VANDUT" FIRMA PE CARE O DETINEA SURORII LUI , SI ACUM ARE SALARIUL MINIM PE ECONOMIE CEEA CE INSEAMNA CA AR TREBUI SA IMI PLATEASCA O SUMA DE 150 LEI LUNAR , DAR SCOALA COPILULUI COSTA 700 DE LEI /LUNA , PLUS RESTUL DE CHELTUIELI (HAINE , MANCARE , INTRETINERE) . IN URMA ACESTOR FAPTE NU AM MAI VRUT SA IL LAS PE FOSTUL MEU SOT SA SE INTALNEASCA CU COPILUL(PANA BINEVOIESTE SA CONTRIBUIE IN MASURA CARE AR TREBUI LA CHELTUIELILE COPILULUI) , ACESTA VIZITANDU-L DOAR LA SCOALA , IN HOTARAREA DE DIVORT NEFIIND PRECIZAT UN ORAR DE VIZITA . POT SA CER O MARIRE A PENSIEI ALIMENTARE?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:19, 7 Noiembrie 2008
Desigur ca puteti solicita o marire a pensiei de intretinere potrivit starii de nevoie a copilului, nimic nu se opune ca cel obligat la pensie sa fie de acord cu un cuantum mai mare decit pragul fixat de lege de 25%, chiar din venitul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie de intretinere MgcMarius MgcMarius Am un prieten divortat ce a fost chemat in judecata pentru marirea pensiei de intretinere ce in prezenta este de 500 de lei. Acesta lucreza sofer pe camion si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, 25% din minimul pe economie, adica 25% din 700 ron? arlezyyana arlezyyana Buna seara ! As avea si eu nevoie de un sfat referitor la pensia de intretinere pe care trebuie sa mi-o dea tatal copilului meu. Mentionez ca sunt divortata ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei de întreținere. cum pot fi sigur că banii sunt folosiți strict în interesul copiilor? familistu familistu Buna seara, Proaspăt divorțat si deja probleme cu fosta sotie. Nu are serviciu, nici intentia din cate se pare dar in schimb pune problema la plata ... (vezi toată discuția)