avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensiei de întreținere. Cum pot fi sigur că ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensiei de întreținere. Cum pot fi sigur că banii sunt folosiți strict în interesul copiilor?

Buna seara,

Proaspăt divorțat si deja probleme cu fosta sotie. Nu are serviciu, nici intentia din cate se pare dar in schimb pune problema la plata pensiei alimentare sa fie facuta la o data fixa, ca vezi doamne trebuie platita chiria, cheltuieli etc. Intrebare . O pot obliga / constrange sa faca dovada ca pensia se duce strict catre cresterea si educarea copiiilor. Pot plati pensia in natura (haine, mancare, taxe scoala etc ) . Multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 02:39, 9 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia ar trebui platita la o anumita data, mai ales daca si dvs aveti data fixa de salariu, oricum cel tarziu pana la sfarsitul lunii, deci puteti fixa ca data ultima zi la lunii.
Pensia o platiti asa cum a fost stabilita, in bani daca nu a fost stabilit in natura.
Puteti cere sa se stabileasca in natira, dat fiind faptul ca nu lucreza si banii in loc sa mearga pt copil, se platesc altele cu ei si astfel copilul mananca mai prost sau poate nu are haine potrivite.
Nu o puteti obliga dvs direct la nimic, dar puteti apela la protectia copilului sa verfice cum e ingrijit copilul.
Trebuie sa fiti constient ca are si alte venituri , ca nu s-ar putea intretine pe ea, casa si copilul din 600 de lei de la dvs.
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita justificarea cheltuirii banilor, dar nu este obligata sa va raspunda.

Daca prin conventia notariala sau prin sentinta nu s-a dispus plata in natura atunci nu aveti cum achita astfel.
Buna dimineata,

Nu are alte venituri. Alocatia copiilor , o indemnizație sociala de 150 lei pentru unul din copiii care este încadrat in grad de handicap. Nu are sprijin de la părinții ei de la nimeni. Cunosc situatia in detaliu. Cand vin fetele la mine conform celor stabilite in sentință (program) arata neîngrijite spun că le este foame etc. Este vb de doua fete de 10 ani si 8 ani. Deci din punctul meu de vedere copiii care disting lucrurile. Am incercat discutii amiabile dar nu ai cu cine din pacate.

Multumesc frumis
Ma pot adresa instanței si sa solicit alt mod de plata a pensiei. Multumesc frumos.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Puteti solicita justificarea cheltuirii banilor, dar nu este obligata sa va raspunda.

Daca prin conventia notariala sau prin sentinta nu s-a dispus plata in natura atunci nu aveti cum achita astfel.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca spuneti ca fosta sotie nu mai are niciun venit, unde intentionati sa duceti mancarea pt copii? in strada?? ca banuiesc ca la acest moment chiria si utilitatile sunt platite din pensia alimentara! iar daca fetele sunt neingrijite si flamande (!!!) de ce nu solicitati in instanta domiciliul? cum puteti sa va uitati la ele, sa stiti ca nu au ce manca si sa fiti nepasator? ca da, faptul ca nu incercati macar sa le luati la dvs tot nepasare se numeste!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara piuta21 piuta21 Buna ziua, Sunt tatal a 2 fetite - una de 12 ani si una de 8 ani. Am divortat in 2009, iar in sentinta de atunci nu s-a stabilit niciun program de vizita, dar ... (vezi toată discuția)
Vreau să depun pensia de întreținere într-un pe numele minorei, nu s-o trimit lunar fostului soț. pot obține acest lucru printr-un proces? corina25caval corina25caval Pot initia un proces in urma caruia se poate stabili ca eu sa nu ii mai trimit fostului sot pensie alimentara si sa o depun intr-un cont pe numele minorei? (vezi toată discuția)