avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

mar interesa sa stiu daca se prescrie pensia alimentara.am inteles ca se prescrie dar nu stiu daca se prescrie la 5 ani sau indiferent de timpul neplatirii pensiei alimentare se plateste doar ultimii 3 ani.sunt divortat din 2007.ce trebuie sa platesc tinand cont ca nu am platit numic pana acum?va rog raspundeti?¿
moral ar fi sa platesti tot din urma... daca ai bani, plateste tot din urma... daca nu, da doar pe ultimii 3 ani altfel te paste inchisoarea
sa inteleg ca legea ma obliga doar pe ultimii 3 ani?in afara de pensia alimentara se plateste penalitati?se poate plati in rate banii astia ?in cate rate mar lasa sa platesc tinand cont pe ultimii 3 ani ar fi sa 5000 lei noi?


am de platit pensia alimentara 25% din minimul pe economie din romania,eu muncesc in italia si castig mai mult se poate verifica asta?o sa platesc mai mult?


Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
plateste asa cum este in hotarare... 25% din minimul pe economia nationala...daca nu iti cere nimeni penalitati, plateste doar suma asa cum este ea stabilita...pentru a se accepta in rate, ar trebui sa faci dovada ca nu ai suficiente venituri... chiar si asa, nu se accepta mai mult de 6 rate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ,neachitata Rona-Lor Rona-Lor Sant o mama a 2 copii de 14 si 18 ani.Sunt despartita/nedivortata din 2000 si pensia alimentara din 2002.Tatal lor nu a platit pensia alimentara de 5 ani,nu ia ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru pensia alimentara williams3 williams3 Buna ziua Am trei copiii si sotia a hotarat sa plece si a inaintat divortul ca motivatie dupa 12 ani a fost nepotrivirea de caracter. COPIII au ramas mine ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MARCEL2012 MARCEL2012 sunt divortat din 2007 si nu am platit pensia alimentara am inteles ca daca demonstrezi ca nu ai venituri platesti doar ultimii 3 ani asta inseamna 5000 ron ... (vezi toată discuția)