avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu rata bancara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu rata bancara

Imi puteti da un sfat ,am divortat de sotul meu in martie, partajul nu sa efectuat ca nu la cerut, avem o rata bancara de 530 lunar,rata pe numele lui si eu coplatitor,aprilie si mai am platit 50-50 ,acum refuza sa mai plateasca banca deoarece spune ca in casa parintilor mei sau investit banii unde am si locuit,specific ca am renovat cu acei banii o camera,baie si bucatarie si ne-am luat o masina renault megane care a ramas la el, ce se intampla in cazul in care nu plateste ? Exista o cale de al obliga banca sa plateasca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: olyy23 , utilizator 21:16, 10 Iunie 2011
Daca sunteti coplatitor, amandoi sunteti obligati in solidar sa platiti rata.
Daca dumnealui refuza plata, dvs puteti continua sa platiti, avand apoi o actiune in regres pentru jumatate din suma platita.
Daca nu platiti banca va poate urmarii pe amandoi , punandu-va poprire pe venituri sau scotandu-va la vanzare bunurile proprii.
nu inteleg termenul actiune in regres , adica pot sa primesc jumatate din suma daca il actionez in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune instanta coplatitor laura-jurist laura-jurist buna ziua un coplatitor ( nu girant) care refuza sa isi indeplineasca obligatia de plata a unui credit, in solidar cu imprumutatul principal, poate fi ... (vezi toată discuția)
Separare credite ContSters134265 ContSters134265 Doi concubini si-au refinantat creditele avute inainte de a se cunoaste, intr-un singur contract de credit la o banca, ambii fiind coplatitori. Acest ... (vezi toată discuția)
Programul "prima casa". coplatitorul ce risca daca titularul nu achita ratele? georgiana88 georgiana88 Buna seara...As dori sa va intreb si eu ceva in legatura cu acest program...Am citit ca bancile accepta si coplatitori.Dar ce se intampla cu acestia cand ... (vezi toată discuția)