avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă decizii diferite
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

decizii diferite

AM INTILNIT pe intrnet DECIZII DIFERITE,contrare, REFERITOARE LA EXCEPTIA LIPSEI CAPACITATII PROCESUALE DE FOLOSINTA A PRIMARIEI,la Curtea de Apel,in recurs.Atunci cum sa mai crezi ca cineva poate face dreptate!cind si la un for juridic superior legile se interpreteaza in chip contrar.
Ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:49, 12 Septembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
In ce sens se tine cont de aceste hotarari in sistemul juridic din Romania?Se poate cita o hotarire intrun caz similar supus judecatii?
Numai anumite hotarari pronuntate de catre instante sunt considerate izvor de drept in Romania ... jurisprudenta nu constituie izvor de drept , prin urmare, exista posibilitatea ca doua instante diferite fie sa pronunte aceeasi solutie , fie vor pronunta solutii diferite.
~ Conținut șters la cerere ~
Din cauza aceasta s-a infiintat ca grup de lucru,Comisia Unificarea practicii judiciare din cadrul CSM.Sunt aduse in discutie, de catre Curtile de apel si nu numai, probleme care necesita dezbatere , se discuta si se arata care este opinia majoritara,in diferite probleme de practica neunitara.Se intocmesc Minutele care ar trebui luate in considerare, indiferent de independenta judecatorului.
Obligatorii sunt Deciziile Curtii Constitutionale si RIL.Jurisprudenta este doar pt.argumentatie dar #-o#-o#-o!!!!!
Comisia Unificarea practicii judiciare este formata din presedinti ai Curtilor de apel,reprezentanti ai Parchetului, ai ICCJ, iar opiniile majoritare ar trebui respectate tocmai prin regulamentul de ordine interioara a instantelor.

Alte discuții în legătură

practica judiciara libstrers libstrers salut, sunt student la drept si as avea o intrebare pentru cei ce ma pot ajuta. Tocmai citeam la procedura penala, printre masurile premergatoare sedintei ... (vezi toată discuția)
s-a gasit solutia aplicarii deciziei 25/2008- in sensul existentei unei sanctiuni Aloysia Aloysia Avand in vedere ca in legatura cu acesta situatie in practica instantelor nu exista o opinie unitara in ceea ce privete consecintele nerespectarii acestor ... (vezi toată discuția)
Practica judiciara ludeea ludeea Buna ziua, Daca vreau sa depun practica judiciara la un dosar in instanta trebuie sa depun doar la instanta sau un exemplar pentru instanta si unul pentru ... (vezi toată discuția)