Buna ziua .
Am si eu o nelamurire legata de agresiunea la locul de munca si care sunt repercursiunile ei.
Deci sa zicem ca am avut la locul de munca o altercatie cu un coleg,el fiind primul care a lovit iar eu am ripostat ,insa ranile lui sunt mult mai accentuate decat ale mele .As dori sa imi spuneti cam care ar putea fi urmarile daca el intentioneaza sa ma reclame la politie sau sa ma de a in judecata .Va multumesc anticipat.
Intradevar din spusele Dv. ar rezulta ca ati fost intr-o "legitima aparare", dar mai departe inteleg ca tu la-i lovit mai tare, depinde cum va aprecia judecatorul. Trebueia sa-l imobilizezi dar sa nu-l lovesti ca sa-i provoci vatamari corporale. Eu daca as fi sa apreciez sunteti vinoveti amandoi, si buni de sactionat pentru incaierare""B-)
Asemenea abateri disciplinare se pot sanctiona in interiorul unitatii conform RI dar daca va da in judecata, nu se stie, depinde de certificatul medico legal, zile necesare refacerii, etc.
Daca amandoi sunteti functionari ati putea fi pasibil de ultraj prin faptul ca va aflati in timpul serviciului, eventual de loviri sau alte violente,vatamare corporala..in functie de nr de ingrijiri medicale...daca nu sunteti functionari.Beneficiati de un avantaj prin faptul ca partenerul de lupte a lovit primul...va puteati afla in legitima aparare, ati fi putut depasi limitele legitimei aparari din cauza unei tulburari.Cu un avocat bun scapati cu o achitare dvs:)
In majoritatea R.I. violenta se pedepseste cu desfacerea contractului de munca. Daca respectivul a initiat-o in principiu el poarta cea mai mare parte din vina.
Daca el totusi depune plangere la politie, se mai complica lucrurile si se va lasa cu investigatii mai serioase.
Buna .
Revin cu informatii noi,deci intr un final am ajuns la o impacare cu respectivul,acesta insa mi a cerut o declaratie in scris despre ce sa intamplat ,atat mie cat si martorilor, as dori sa stiu cam care ar fi scopul acestei cereri pt ca pe el l-am intrebat si raspunsul sau a fost cam ambigu(ca sa il puna la dosar),deci as dori daca se poate sa ma lamuriti cam care ar urmarile pe plan legal daca as face acest lucru.
Va multumesc.
Legitima aparare?
toldo_20
buna ziua.intr-o seara stand de vorba cu niste vecini de ai mei,a aparut o persoana in stare de ebrietate cautand cearta.nedandu-i atentie a incercat sa fie ... (vezi toată discuția)