a trecut o luna si jumatate de cand am fost concediata si in ciuda insistentelor mele de a mi se elibera cartea de munca in original si adeverintele pe care trebuie sa mi le mai dea fostul angajator (dupa spusele doamnei de acolo, ar mai fi o adeverinta ca mi s-au platit contributiile CAS) nici pana acum nu am primit vreun raspuns. Fosta mea colega sustine ca aceasta (cartea de munca) se afla la scanat si sub nicio forma, orice ar face, nu poate fi recuperata de acolo din propria initiativa a angajatorului, ci doar atunci cand va fi anuntata (societatea) ca poate fi ridicata. Nu mi-a spus unde se afla la scanat si nici ce inseamna acest "scanat". Mentionez ca, 2 luni inainte de a fi disponibilizata efectiv, am atentionat (e drept doar telefonic, deci verbal) ca o sa am nevoie de cartea de munca pentru dosarul de somaj . Si atunci raspunsul a fost acelasi: "cm este la scanat si cand o fi gata, ma anunta". Va rog sa imi spuneti ce pot face in situatia aceasta, doamna care se ocupa de personal nici nu imi mai rapsunde la telefon. Va multumesc anticipat si va doresc o seara/zi frumoasa.
1. Carnetul de munca se afla la scanat la Casa de Pensii de care apartine localtatea dvs.
2. Fostl angajator sa va dea toate celelalte documente iar pentru carnetul de munca mergeti la casa de Pensii si rugati sa va dea o copie dupa acesta sau sa va imprumute carnetul de munca pana il duceti la Agentia de Somaj si apoi il returnati.
3. Daca nu va elibereaza documentele necesare luati legatura cu ITM care ii poate amenda pentru asta.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Carnet munca
RAMOnaBC
buna,am o intrebare....:la dosarul de somaj imi trebuie canetul de munca.azi l-am ridicat si am descoperit ca perioada 2002-2004 cat am lucrat la o firma din ... (vezi toată discuția)
Cfp
sweetlacry
buna seara. am 2 intrebari si eu:
- am fost la ITM cu CFP si mi s-a zis ca nu se mai depun de unde stiu ei atunci cine a fost in CPF si cate zile? trebuie sa ... (vezi toată discuția)