avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de proprietate al urmasilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de proprietate al urmasilor

Soacra mea a decedat in urma cu 6 luni,urmasii(cei 2 fii ai ei)nu pot obtine titlul de proprietate pentru apartamentul pe care aceasta il detinea,desi era unica proprietara.Acest apartament a fost obtinut in timpul casniciei dintre mama si tatal baietilor,dupa divortul acestora (acum vreo 28 de ani),el ,tatal ,a cedat apartamentul in favoarea socrei mele cu conditia ca ea sa-i dea o parte de bani din valoarea apartamentului.Acesti bani obtinuti de el nu au avut o justificare legala,deaceea acum cred ca ar fi probleme.Cum s-ar putea rezolva aceasta problema ,tinand in seama ca tatal baietilor este decedat si el si nu a mai avut niciun copil.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina-bubulina , utilizator 23:52, 9 Iunie 2011
Nu se intelege.
Soacra trebuia sa ii plateasca o suma pt care nu exista o justificare legala? Ce justificare trebuia sa aiba?

In concret, s-a facut partajul si s-a achitat sulta?
Daca da, copiii dezbat succesiunea dupa mama si impart apartamentul.
Daca nu, copiii dezbat succesiunea dupa ambii parinti si impart apartamentul.
Sa mearga la un notar.
Succes!
la notar,succesiunea dupa parinti
Trebuie facut partajul, ori la notar ori la instanta.
Restituirea sumelor de bani se prescrie dupa trecerea unui termen
de 3 ani de la scadenta.
Multumesc pentru raspunsuri .Domnul Daniel Coman m-a inteles mai bine,dar as vrea sa stiu ce inseamna raspunsul d-voastra,domnule Daniel,acum exista un proces(ce se judeca nu stiu),cand ia fin acest proces?A,soacra mea nu avea hotararea de divort definitiva(asa mi-a zis sotul,),intrucat titlul de proprietate era in numele amandurora(cred,offf).Imi puteti spune cam care ar fi solutiile pt. acest subiect,cat se poate intarzia acest proces.Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune pentru apatament 3 camere-iasi cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Parintii sotului meu au cumparat un apartament cu 3 camere in Iasi in 1979. Pe actul de proprietate sunt trecuti amandoi. Socrul meu a decedat in ... (vezi toată discuția)
Succesiune xp-kry xp-kry In conditiile date : 1.sotie divortata de sot 2.inainte de divort s-a locuit in casa mamei sotului , proprietate a acesteia 3.dupa divort sotia da in ... (vezi toată discuția)
Anul trecut părinții mei s-au prezentat cu un dosar la un notar ... Cateleya Cateleya Vreun sfat util? Mulțumesc Buna ziua! Anul trecut părinții mei s-au prezentat cu un dosar la un notar în Vaslui cu ideea de a dezbate o moștenire ... (vezi toată discuția)