avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Statul poate fi considerat \"nedemn\"? (a mostenit de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Statul poate fi considerat "nedemn"? (a mostenit de la un detinut politic care a murit in inchisoare)

Asa cum un mostenitor cu vocatie succesorala poate fi declarat "nedemn", cum se poate aplica in cazul statului?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:07, 10 Iunie 2011
Statul nu poate fi considerat "nedemn".
El mosteneste prin vacanta succesorala, deci prin lege , conform art.680 cod civil, in lipsa de mostenitori legali sau testamentari-deci statul mosteneste chiar si atunci cand mostenitorii testamentari au fost inlaturati de la mostenire, din motive de "nedemnitate".
La cererea reprezentantului statului, notarul va elibera certificat de vacanta succesorala, dupa expirarea termenului legal de acceptare a succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea vacanta Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Care este procedura privind destinatia bunurilor si veniturilor beneficiarilor, dupa decesul beneficiarilor a caror rude nu sunt cunoscute, in vederea ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fam.panait fam.panait salut ! , am si eu o intrebare. in blocul in care stau avem un apartament al carui proprietar a murit iar urmasi nu sunt in tara si are foarte multe datorii, ... (vezi toată discuția)
Nu avem copii, cine mosteneste ? lolipop lolipop Buna ziua, sunt casatorita, dar nu avem copii. In cazul in care eu mor, sau sotul meu, cine va mosteni averea noastra ? E bine sa ne facem testament, reciproc, ... (vezi toată discuția)