......instruirile periodice consemnate in fisa individuala pana la momentul producerii evenimentului ( a se vedea copia dupa fisa de instruire ),nu prezinta modificari majore fata de instruirile din planificarea in curs...............
1. - reiese faptul ca eu am protectia muncii semnata pana la momentul producerii evenimentului ?
2. - ce inseamna daca nu este semnata fisa de instruire pe acea perioada la care se refera ?
3. - acea afirmatie se incadreaza la fals si uz de fals daca in realitate instruirile periodice nu sunt semnate pe acea perioada la care se refera pana la producerea evenimentului ?
Ce inseamna daca seful meu a completat fisa de protectia muncii si a semnat ca a instruit pe o perioada de 2 ani , desi mie nu mi sa adus la cunostinta in aceasta perioada si totusi el a semnat ca a instruit desi semnatura mea nu exista la rubrica instruit ?
spune ce ti s-a intamplat ca sa stim ce sa-ti raspundem.
Daca nu ai semnat fisa individuala de instruire inseamna ca nu ai fost instruit. Doar semnatura conducatorului locului de munca nu este suficienta pentru o instruire valida.
intotdeauna in cazul unui accident de munca se efecueaza o cercetare si se intocmeste un dosar de cercetare. Daca este un accident cu incapacitate temporara de munca, cercetarea accidentului se efectueaza de catre o comisie stabilita prin decizie scrisa de catre angajator. Dosarul se depune la ITM si se avizeaza. Nu exista termenul de vinovat, ci de responsabil de producerea accidentului. Se iau in considerare cele 4 elemente ale procesului de munca: executantul, mijloacele de productie, sarcina de munca si mediul de munca.
Daca spuneti ca nu v-ati semnat fisa de instruire de 2 ani, nu aveti cum sa fiti responsabil pentru efectuarea unor activitati pentru care nu ati fost instruit.
Cereti un exemplar din PV de cercetare al accidentului (ar trebui sa vi-l dea oricum) si vedeti ce scrie in el. Din punctul meu de vedere, din moment ce nu ati fost instruit, raspunderea revine conducatorului locului de munca, nu dvs.