avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... importanta stampilei si a antetului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

importanta stampilei si a antetului

Antetul si stampila unei dispozitii ce reprezinta si cata importanta au ?
Cel mai recent răspuns: bufa , utilizator 08:47, 15 Iunie 2011
Indica institutia care a emis dispozitia si dau caracter de oficialitate, validitate si opozabilitate partilor interesate si tertilor.
Stampila are importanta la noi pentru ca e recunoscuta ca atare.
Temei legal insa, pentru stampila, nu exista.
Oricine poate face o stampila la colt de strada, daca prezinta copie a certificatului de inregistrare a unei societati.
Eu am facut vreo doua stampile pentru societati pe care le reprezentam, fara ca cineva sa ma intrebe de sanatate..mi s-a parut bizar, dar asta e mersul.
VA ROG SA_MI SPUNETI DACA EXISTA O BAZA LEGALA,juridica ,pentru aceasta.Va multumesc,o zi buna !,Elena

Nu exista temei juridic al stampilei.
Cred ca s-a mai discutat problema stampilei pe acest forum si nu numai.
Stampila are efect psihologic, cu cat mai multe stampile aplicate pe un document, cu atat mai valabil acel document. :D:D.
Era si o reclama, ceva cu "clasic romanesc": nu aveti stampila pe timbru, reveniti luni.
Stampila o poate aplica oricine, nu te poti inscrie in fals cu privire la aplicarea unei stampile, nu?
O alta problema ar fi neaplicarea stampilei intr-un anumit chenar, daca se depaseste limita..nu e bine. Deci, comedie.
Si exemplele pot continua.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
bogdan27, utilizator
Va rog,dna Mihaela Moce...,unde este scris ce ati precizat? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie stampilarea contractelor? ContSters60018 ContSters60018 Buna ziua, vreau sa stiu daca este obligatorie stampilarea contractelor in general si ce text de lege reglementeaza asta. (vezi toată discuția)
Stampila societatii mariamem mariamem Buna ziua. Cate modele de stampile poate avea o societate intr-o singura perioada de timp. Eu stiam ca una singura, nu doua feluri de stampila. Astept ... (vezi toată discuția)
Stampila pe acte oficiale emise de catre un srl cristiioso cristiioso Este obligatorie, in Romania, aplicarea stampilei pe actele emise de catre o societate SRL ? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)